Ono što je prosuo kod kuće s Krkom Zadar je vratio gostujućom pobjedom protiv Mege Bemax rezultatom 85:97. Zadar sada ima omjer pobjeda i poraza 6:12, čime se izjednačio s Igokeom, a preskočio Olimpiju i (privremeno) Krku, te bi pobjedom protiv Cibone (subota na Višnjiku) možda mogao i osigurati ostanak u društvu najboljih.

Bez ozlijeđenih Krajine i Planinića, kažnjenog Magarityja, ali i bolesnog Bašića, koji je zbog temperature ponovno ostao na klupi, s Božićem koji i dalje nosi masku zbog ozljede zadobivene na utakmici s Krkom, Zadar je krenuo u naoko bezizglednu misiju - pobijediti Megu Bemax u Sremskoj Mitrovici. Jedina dobra okolnost bila je što je Mega, koja je pobijedila Zadar na Višnjiku, u komfornoj situaciji u ABA ligi, nedohvatan joj je Final four, a opstanak osiguran, pa momčad be imperativa igra do kraja sezone. Upravo je ta želja za pobjedom bilo ono što je Zadar održalo na površini.

U nedostatku spomenutih igrača povjerenje trenera dobili su igrači iz drugog plana - Brzoja, Špralja, Vuković i Marić, koji su dokazali da i u njima ima špirita.

Prvih nekoliko minuta prošlo je u ispitivanju snaga, nakon čega je Zadar stekao prvu značajniju prednost - 6:13. Uspjela je do kraja četvrtine Mega doći na samo jedan poen zaostatka (19:20), a u drugoj i vratiti prednost na svoju stranu (26:23). Srija trica (Špralja, Brzoja, Marić) dovodi opet Zadar do +5 (31:36), no igra bez kvalitetne obrane uzima danak i u velikom broju primljenih poena, pa unatoč 50 postignutih na poluvremenu (45:50) i dalje nema značajnije zalihe za kontrolu utakmice.

U trećoj četvrtini kreću naznake dobrog ishoda - Zadar postiže 15, a domaćini samo pet poena (50:65). Nažalost, u želji da zaključe utakmicu igrači Zadra rade nekoliko nepotrebnih pogrešaka i dopuštaju domaćinu da se serijom 8:0 vrati na dostižnu razliku. Treća četvrtina završava s 10 poena razlike (65:75), no prava drama uslijedit će u posljednjoj dionici.

Zadar nema ideju kako pogoditi koš, a domaćini serijom 7:0 dolaze na zaostatak od 72:75. Kao da to nije dovoljno, Žorić dobiva petu, isključujuću pogrešku, pa Nazor poseže za posljednjom kartom na klupi - Domagojem Vukovićem. U trenutku kada su se svima ruke i noge odsjekle, a i Nazoru se glas stegnuo u grlu, ovaj Riječanin prvo pogađa tricu za 72:78, a zatim tri puta polaže loptu u koš i vraća Zadar na 73:84. Megina mladost slomila se pod pritiskom, sijevaju promašaji s vanjskih linija, a na drugoj strani u trici je uspješan i Špralja. Čak i ovakav Zadar, s krizom identiteta igre i brojnim ozljedama ne može ispustiti ovakvu priliku te utakmica završava pobjedom 85:97.

Najefikasniji igrač Zadra bio je Kwame Vaughn s 23 poena, no ključnu važnost imao je Vuković, koji je postigao samo devet poena, ali u najvažnijem trenutku utakmice.