Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela osvojili su treće mjesto i dobili brončanu medalju na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja je za klasu 49er jučer završila u američkom Miamiju. Braća Fantela ušli su drugi u cilj plova za medalju koje je jedrilo 10 najboljih posada. Čak četiri posade u tom su plovu imali prijestup na startnoj liniji, što ih je izbacilo iz utrke.

Prvi su Nijemci Hel- Ploessel, koji su Medal race završili na četvrtom mjestu. Šime i Miho su u odlučujućem plovu u koji su ušli s četvrtog mjesta i 6 bodova razlike u odnosu na posau s treće pozicije izbacili britansk  dvojac koji je bio među onima koji su diskvalificirani radi preuranjenog starta.

Regata u Miamiju bila je odličan test za zadarske jedriličare koji su odradili pripreme za dugu natjecateljsku sezonu a ona im  završava krajem godina sa Svjetskim prvenstvom u Novom Zelandu. U Sjevernoj Americi zaradili su svoju prvu medalju na regati Svjetskog kupa na početku treće godine jedrenja u novoj klasi 49er.