Vuku se repovi utakmice između Zadra i Partizana na Višnjiku koja je na vidjelo ponovno iznijela organizacijske probleme kluba. Gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši iznio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća podatke prema kojima je od 6 i pol tisuća gledatelja tek njih oko tri tisuće kupilo ulaznicu za ovaj derbi.

- Prodano je 2620 dnevnih plus 600 godišnjih i polugodišnjih ulaznica. Kad to zbrojimo, dobijemo brojku od 3220 prodanih ulaznica. Tome moramo pridodati i frapantni podatak od 1800 gratis ulaznica. Ustupanje 25 % dvorane besplatno može si priuštiti samo klub koji nema financijskih problema, a mi sufinanciramo KK Zadar nerijetko i s 10 milijuna kuna godišnje. Još nešto je tog dana izašlo na vidjelo. Zbog divljačkog ponašanja ponovno je došlo do pražnjenja tribina. Pljuvanje, povici, bacanje predmeta... Morate se ograditi od ovakvih gledatelja jer to nisu navijači Zadra, već ljudi koji ne žele dobro ovom gradu, istaknuo je Gaši pitajući predsjednika Nadzornog odbora kluba, pročelnika za financijske Ivana Mijolovića, kakav je kontrolni mehanizam oko ulaznica.

Mijolović je potvrdio kako su iznesene brojke na tragu točnih. Istaknuo je da se gratis ulaznice ne dijele "na slijepo", već je riječ o ulaznicama za školu košarke te protuuslugama sponzorima.

- Istina, na utakmici je bio veći broj gledatelja od izdanih ulaznica, bilo naplativih ili nenaplativih. Došlo je do problema koji se potencira već godinu i pol dana. Ranije smo podigli barijere i riješili dio problema no dolazi i do problema sa zaštitarskom službom i policijom. Ne znam u kojem omjeru, ali njihovi djelatnici propuštaju dio gledatelja bez ulaznice. Direktoru kluba je naloženo da poduzme daljnje mjere kako bi to suzbili u što većoj mjeri, istaknuo je Mijolović dodajući kako se ograđuju od bilo kakvog oblika diskriminacije upućenih s tribina, a koje je klub poprilično koštao.

Direktor kluba Željko Žilavec već je ranije istaknuo kako "policiju ne mogu mijenjati, ali zaštitarsku tvrtku možda mogu".

- Ja znam da ste dio problema razlučili kroz ćakulu s navijačima i pohvaljujem trud oko smanjenja duga koji je bio ogroman. No i dalje mi je nevjerojatna činjenica da su djelatnici zaštitarske službe i policije propustili između 1000 i 1500 gledatelja, replicirao je SDP-ov vijećnik na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.