Zadar je sinoć pobijedio Zabok, ali nakon utakmice nije bilo previše oduševljenja u domaćim redovima. Kapetan Šime Špralja na konferenciji za medije otvoreno je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je tekla utakmica.

- Mislim da utakmicu nismo kontrolirali onako kako smo željeli. Neke stvari koje smo se dogovorili opet nismo uspjeli prenijeti na teren. Moramo se još malo probuditi u agresivnosti, koncentraciji, fokusu, moramo još više dati u utakmicama. Ovo je trebala biti nekakva priprema za utakmicu u nedjelju, djelomično smo je odradili, ali većim dijelom mislim da nismo. Moramo se probuditi od prvog treninga sutra (danas, pr.a.) i početi se pripremati za nedjelju, rekao je Špralja.

Što se tiče Krke, nema nikakvih tajni. ABA liga je već odmakla i svatko tko je imao neke adute već ih je pokazao, kao i slabosti, ističe zadarski kapetan. Trener Ante Nazor bio je manje kritičan od svog kapetana.

- Iako igra još nije tečna, posebno u obrambenom dijelu, skakačkom i trkačkom, zadovoljan sam što pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Imali smo veću rotaciju, deset igrača na koje smo rasporedili minute i odgovornosti, što se vidi i po postignutim poenima, rekao je Nazor.

Protiv Zabočana barem nije bilo mučenja kao u posljednje dvije utakmice hrvatskog prvenstva.

- U prethodnoj utakmici s Boscom, koji je zadnja momčad lige, imali smo problema, kao i utakmicu prije sa Škrljevom, koji je predzadnji. Moramo protivnike pobjeđivati za onoliko koševa koliko smo bolji od njega.

Pozitivan je dojam ostavio Žorić, koji je unatoč svojim godinama bio najrastrčaniji na terenu.

- Kada je dolazio, rekao sam kako on nije samo igrač, nego i persona kakva nam treba. On se jednako fokusirano priprema i za Partizan i Alkar. To je način na koji se svi moramo ponašati.

Zadar danas čeka važna odluka pred utakmicu s Krkom - zbog nereda na utakmici s Partizanom kao jedna od mogućnosti najavljeno je zatvaranje utakmice za gledatelje. U klubu se nadaju da će proći kao protiv FMP-a, s novčanom kaznom i zatvaranjem dijela tribine.