Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, župana Božidara Longina, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, načelnika općine Jasenice Martina Baričevića, Posedarja Ivice Klanca, Starigrada Krsta Ramića i Novigrada Jose Klapana, a povodom dana proslave 26. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica održala se 15. atletska utrka od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom "Da se ne zaboravi".

Na utrci je sudjelovalo preko 100 atletičara iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Pule, Poreča, Lošinja, Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Dubrovnika, Gospića, Čakovca,  Metkovića, Tomislavgrada, Gruda i Bihaća.

Trku je svečano otvorio načelnik općine Jasenice Martin Baričević koji je u nekoliko rečenica opisao značaj akcije Maslenica za povezivanje sjevera i juga Hrvatske, naglasivši da smo "hrabro stali u obranu domovine jedinstveni kao jedan. Obranili smo se od srpske agresije, ali i danas vidimo da se vode bitke oko temeljnih vrijednosti Domovinskog rata. Ustrajat ćemo na zaštiti digniteta i vrijednosti koje nas krase. Domovina se voli i poštuje u svim njezinim segmentima od himne do njezine cjelovitosti. Stvarali smo je u teškim vremenima, a na nama je da je održimo i da možemo slobodno po njoj trčati uživajući u njezinim ljepotama. Ova utrka je dokaz tome da nas svake godine sve više i više trči i time odajemo počast svima koji su dali svoje živote za obranu domovine. Želim svima uspješno trčanje, a najbolji neka ponese vjenac pobjede."

Na kraju utrke svi sudionici dobili su spomen medalje i majice, a najbolji u ukupnom poretku i pehare i posebne medalje u kategorijama .

Pehare i medalje su uručivali načelnik općine Novigrad Joso Klapan, predsjednik općinskog vjieća općine Novigrad Antonio Sinovčić i donačelnica općine Posedarje Marija Crnjak.

Sveukupni pobjednik utrke bio je Robert Radojković istrčavši rekord staze 1.11,50. Drugoplasirani Zdravko Jadrijev 1.16,32 dolazi iz MK Marjan Split dok je trećeplasirani bio prošlogodišnji pobjednik Igor Čarić s vremenom 1.17.03 iz Maraton kluba Sinj.

Kod djevojaka pobijedila je Dijana Manđeralo iz atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada s rezultatom 1.29.30. Drugoplasirana je domaća atletičarka Ljiljana Mišlov MK Festina Lente s rezultatom 1.32,00, a trećeplasirana njezina klupska kolegica Marijana Katić s rezultatom 1.32,17.

Najstariji sudionik utrke bio je 73-godišnji Kamer Halili, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba, koji je u njegovo ime pozdravio sve trkače, domaćine načelnike općina i župana Zadarske županije Božidara Longina.

Pokrovitelji utrke tradicionalno su bili Zadarska županija i općine Starigrad, Posedarje, Novigrad i Jasenice.

Glavni organizator utrke bio je Hrvatski atletski klub Sv. Ante Poličnik uz podršku atletskog saveza Zadarske županije i kluba Atletskih Veterana Zadar.