Košarkaši Zadra izgubili su utakmicu 16. kola ABA lige protiv Partizana rezultatom 92:97. Unatoč solidnoj igri kroz većinu utakmice, velikoj želji i dobrim akcijama, stizanju zaostatka od 14 poena s početka drugog poluvremena, izborenom produžetku, Zadar nije uspio pobijediti, zahvaljujući ponajviše Marcusu Paigeu, koji je u produžetku pogodio tri trice. Zadar je bio dobar u napadu, ali nije uspio postići onoliko koliko je porozna obrana uspjela primiti.

U izostanku Vaughna, Krajine, Magarityja i Planinića Nazor je složio petorku s Brzojom na playu te Špraljom na petici, ostavljajući u startu Žorića na klupi. Nije to dugo trajalo, jer je Špralja u tri minute skupio dva prekršaja, a i igra s Brzojom na razigravaču nije bila lepršava pa je uskočio Bašić.

Nakon početnog vodstva Zadra 5:0 Partizan se vraća serijom 0:7. Igrali Partizana pretrčali su Zadrane i u postavljenoj obrani, a pogotovo iz kontri nakon neuspjelih šuteva iz očaja. Domaćine u tim trenucima spašava izvrstan šut izvana, pogađaju Žorić, Bašić iz teške situacije, čak i Little iz svojih solaža, pa Zadar nakon devet minuta igre ima prednost 23:17.

Polovicom druge četvrtine uporni Partizan, u čijoj se igri vidi siguran Trinchierijev rukopis, sustiže Zadar i dolazi u prvo vodstvo nakon dugo vremena (34:36). Uslijedila je serija trica s obje strane, a Špralja je nakon svoje odmah i napravio treći prekršaj, pa ga Nazor opet vraća na klupu nakon samo minutu i pol igre. Imao je Zadar na kraju poluvremena cijeli napad, ali ga je nestrpljivi Bašić završio promašajem 6 sekundi ranije nego je trebao, dovoljno da Marinković istrči kontru za 46:50.

Bilo je pitanje u kojem će smjeru otići utakmica početkom drugog poluvremena - uz koš-dva prednost Zadra utakmica bi i dalje bila u egalu. Nažalost otišla je u drugom smjeru pa je Partizan nakon dvije minute igre imao +14 (62:48). Činilo se tada da će ovaj blackout presuditi Zadru, ali stvari kreću drugim smjerom nakon jedne lude Bašićeve trice za 61:67. Ubacio je Lovre još jednu do kraja četvrtine, pa je ona završila pri sasvim podnošljivih 65:69.

Dašić je na početku četvrtine donio -2 poena, a nakon razdoblja u kojem je Partizan vodio s 3, 4 ili 5 poena razlike isto je ponovio Žorić za 75:77 na polovici posljednje četvrtine. Trideset i pet sekundi prije kraja Little pogađa za ludnicu na Višnjiku - 82:82. Partizan iz dva pokušaja nije uspio pogoditi, kao ni Little kojem je ostala svega jedna sekunda za šut, pa se otišlo u produžetak.

Posljednji dio krenuo je čupavo, najviše zbog dvije vezane, a potom i treće trice Paigea, koji je iza linije ove večeri gađao 7-10. Bilo je tu lijepih poteza Zadrana, ali u posljednjem zadarskom napadu Božić promašuje polaganje pri rezultatu 92:94. Marinković je na drugoj strani tricom zapečatio pobjedu gostiju, koji su stigli na samo tri poena od stotke.