Dolazak Ante Nazora u Zadar nije mogao bolje početi - preuzeo je slomljenu momčad od Aleša Pipana, odveo ju u Beograd nakon samo tri dana treninga i prvi put nakon 14 godina ostvario gostujuću pobjedu na ovom vrućem terenu, uz neviđenu dominaciju od prve do posljednje minute. Po jutru se dan ipak nije poznao - u sljedeća (skoro) tri mjeseca Zadar je odigrao dosta neuvjerljivih partija, zabilježio dosta poraza te istu momčad na svom Višnjiku ne očekuje u ulozi favorita.

Nakon zadarskog poraza Partizan je promijenio trenera, doveo kvalitetnog playmakera i stigao do četvrtog mjesta u ABA ligi. Beograđani će svim silama nastojati ostati u krugu najboljih, dok se Zadar grčevito bori za opstanak. Tko će više gristi i na kraju pobijediti vidjet će se sutra od 17 sati na Višnjiku.

- Ovo je utakmica od velikog značaja, ne trebam naglašavati što bi nam pobjeda značila za očuvanje statusa u ABA ligi. Od našeg posljednjeg susreta Partizan je kvalitetnija momčad, imaju dosta manevarskih igrača, zbog čeha moramo odsjeći njihovu vanjsku od unutrašnje linije. Pred nama su veliki energetski zahtjevi kako bismo parirali u obrani i skoku, a nema boljeg primjera kako to raditi od utakmice koju smo dobili u Beogradu, rekao je jutros trener Nazor.

Zadar ima dosta problema s ozljedama, pa je izvjesno kako neće nastupiti Krajina i Planinić, Vaguhn je na granici igrati ili ne igrati, dok je Brzoja unatoč bolovima u leđima na raspolaganju za utakmicu.

- Stanje s ozljedama je govotovo dramatično, što se vidjelo i na prošloj utakmici, kada smo nakon isključenja Dašiča ostali na svega šestorici. Liječnička služba ulaže velike napore da sve igrače osposobi za utkamicu, pričekat ćemo posljednje nalaze kako bismo odlučili tko može nastupiti.

Osim ozlijeđenih, Zadranima već dugo zbog korištenja nedopuštenog lijeka nedostaje i William Magarity.

- Pričao sam s Magarityjem, on to teško podnosi, i kao sportaš i kao čovjek. To je jedna surova situacija u kojoj bolesni čovjek uzme lijek koji i inače koristi, ali zbog jedne banalne pogreške, papira kojeg nije predao, to bude proglašeno dopingom. Saslušanje koje je imao kod nas budi nadu kako kazna ipak neće biti maksimalna i kao će se on brzo priključiti momčadi, rekao je jutros Nazor.

S obzirom na vrijeme provedeno u klubu, kako Nazor ocjenjuje Zadar kojeg je preuzeo prije pobjede nad Partizanom i ovaj današnji?

- Mi smo promijenili playmakera, na visokim pozicijama doveli Dašića i Žorića, igrače koji dugo nisu igrali, izgubili Magarityja... Puno je to promjena i treba vremena da se prebole dječje bolesti i pronađe kemija među igračima. Mi smo u tom procesu, ali i Partizan oscilira. Trebamo minorizirati razdoblja naše loše igre i iskoristiti njihove slabosti, zaključio je Nazor.