Prvo ovogodišnje natjecanje za Biciklistički klub Zadar prošlo je više nego uspješno. Pet osvojenih medalja na državnom prvenstvu u Ciklokrosu koje je voženo 13. siječnja u turističkom naselju Verudela u Puli, BK Zadar je ponovo dovelo na mjesto najuspješnijeg hrvatskog biciklističkog kluba.

Odličja su osvojili Luka Škara - državni prvak u kategoriji U14, Slavka Barešić - državna prvakinja u kategoriji U15W, Rea Kurtin - viceprvakinja u kategoriji kadetkinja, Marko Bilosnić - 3. mjesto u kategoriji U15 i Ivan Kokić - 3. mjesto u kategoriji U13.

Također još jedna medalja i to srebrna u kategoriji seniorki dolazi u Zadar, osvojila ju je naravno Maja Perinović koja nastupa u dresu svoga matičnog kluba "Top girls Fassa Bortolo", ali sa zadovoljstvom ćemo i dalje pratiti njene vrhunske rezultate. Za BK Zadar su na prvenstvu još nastupili u kategoriji kadeta Nicolas Gojković, Roko Šestan i Paulo Grgić te se plasirali na 7,8 i 9. mjesto, dok Roko Dokoza nije ubilježio plasman, te Roko Šintić i Teo Radaš koji su zauzeli 6. i 4. mjesto među U14 i U13 biciklistima. U kategoriji Veterana C Neven Pavić je bio također četvrti.

Sa rezultatima ostvarenima u Puli Luka Škara i Slavka Barešić su potvrdili svoj izuzetan talent i opravdali kandidiranje za sportsku "Nadu godine" u izboru Zadarskog lista, a veliki potencijal su pokazali i Rea Kurtin i Ivan Kokić kojima je ovo bila debitantska utrka.