Zadrani su čvrsto vjerovali da u Baru mogu riješiti većinu svojih problema oko opstanka u ABA ligi. Protivnik koji nije posebno kvalitetan, s jednakim brojem bodova, bio ej idealna prilika za ulazak u mirniju luku. Nažalost, još jednom godine pokazalo se da Zadar nema kvalitetu za pobjedu u ovakvim utakmicama, a trener Ante Nazor opravdanje je našao u velikom broju ozlijeđenih igrača iz prve postave.

- Čestitam Mornaru na zasluženoj pobjedi. Pred utakmicu smo imali dosta problema s ozljedama, nije mogao igrati Krajina koji je sada nominalno prvi centar, Vauhgn koji je prvi playmaker, a da ne govorim o Magarityju koji je prva opcija na četvorki i petici. Iako smo imali veliki problem s rosterom, trebali smo pružiti puno bolji otpor. Ne mogu se oteti dojmu da smo imali šansu isprovocirati situaciju da se utakmica okrene u našu korist. Imali smo glupave situacije u prvom poluvremenu kada smo tečno igrali a primili 17 poena iz izgubljenih lopti i neselektivnih šuteva, kada smo trebali biti puno strpljiviji.

U lošem korištenju šuta u utakmici prednjačio je Mario Little (ubacio 5 od 16 pokušaja), Žorić je svojih dvadesetak minuta odigrao u skladu s mogućnostima nakon tjedan dana treninga a domaćini su potpuno zatvorili Luku Božića, koji će se teško sjetiti posljednje utakmice sa samo pet postignutih poena. Ostatak momčadi utopio se u ovo sivilo, a jedini koji je pružio dobru partiju bio je Lovre Bašić, koji je uz 17 poena (šut 7-9) dodao 9 asistencija.

- U drugom poluvremenu kiksali smo u obrani, nismo mogli braniti 1 na 1, protivnik je pokazao kvalitetu i bio bolji u ovom radnom dijelu sa zagrađivanjem i kontrolom defenzivnog skoka, kaže Nazor, čijoj momčadi slijedi grčevita borba za opstanak, koja počinje već od sljedeće utakmice s Partizanom, koja se na Višnjiku igra u subotu u 17 sati.

- Momčad sam preuzeo nakon četiri kola, u trenutku kada nije imala ni jednu pobjedu, sigurno da smo odmah tada bili u konkurenciji momčadi koje će se boriti za opstanak. Dosta ekipa je unutar jednog boda, jedna pobjeda te digne ili spusti. Treba zaista respektirati svaki posjed, svaki koš, zato sam ovdje inzistirao da se utakmica igra do kraja i da se ne predajemo, zaključio je Nazor sinoć nakon utakmice.


View on YouTube