Košarkaše Zadra u utakmici 3. kola Kupa "Krešimir Ćosić" večeras od 20 sati očekuje pravi košarkaški spektakl u legendarnoj dvorani Jazine, u kojoj će ovoga puta, protiv KK Jazine Arbanasi, nastupiti kao gostujuća momčad.

- Za nas počinje jedno novo natjecanje. Uz domaće prvenstvo i regionalnu ligu, Kup Krešimira Ćosića, zbog svog naziva ima i poseban emotivni značaj za Zadar. Stoga prvu utakmicu igramo u Jazinama, što također budi jednu dodatnu emociju. Nadam se da će publika to prepoznati i napuniti dvoranu. Pripremamo se za utakmicu kao i svaku drugu. Tim više što su u Kupu po tradiciji moguća iznenađenja i sigurno da će protivnik imati jedan dodatan napor da se pokaže pred nama u najboljem svjetlu. Stoga mi moramo ući maksimalno požrtvovno, agresivno, kao i u svaku utakmicu i nastojati u što ranijoj fazi iskontrolirati utakmicu, dati priliku svim igračima da participiraju u njoj, najavljuje trener Zadra Ante Nazor.

Nakon pobjede nad slovenskom Petrol Olimpijom u ABA ligi javili su se i poneki problemi s ozljedama:

- Što se tiče rostera imamo neke probleme sa playmakerom Kwame Vaughnom koji osjeća tegobe u leđima i naravno ovo što nas prati peh glede izbivanja Williama Magarityja zbog dopinga. Ostali igrači su spremni, puni naboja, maksimalno gledamo iskoristiti ovu utakmicu. Trenirat ćemo u Jazinama uoči utakmice i nadamo se da će to biti prvi korak u ovom natjecanju u kojem se želimo zadržati što je moguće dulje.