Luka Žorić sinoć je u 35. godini debitirao za Zadar. Nije to bila utakmica iz snova, što nije neobično kada se zna da je Žorić skoro 10 mjeseci bez ozbiljne košarke, ali je Zadru donio važne koševe, zakucavanje i polaganje iz kontre, koji su ga ostavili u životu u utakmici protiv Olimpije. Morao je pred kraj izići iz igre zbog petog prekršaja, ali su njegovi suigrači dovršili započeto.

- Svatko tko je iz Zadra sanja da će jednog dana zaigrati u ovom dresu. Taj mi se san sad ispunio i bit će mi čast dok god sam tu, rekao je Žorić na konferenciji za medije nakon utakmice.


View on YouTube

- Ljepše je krenuti s pobjedom i učiti iz nje nego iz poraza. Imamo još puno prostora za napredak, ja tek hvatam konce i bit će sve bolje. Danas smo pokazali karakter, to je u startu najbitnije, rekao je Žorić.

O pobjedničkom karakteru pozitivno je govorio i Ante Nazor, koji će doduše zbog prikazanih slabosti koje su umalo dovele do poraza morati napraviti jednu širu analizu i taktike i pristupa igrača. Pogotovo u obrambenim zadacima.

- Uspjeli smo pronaći pet karakternih igrača koji su donijeli pobjedu, koji su prenijeli pozitivnu energiju na ostatak ekipe. Dobro radimo i vjerujem da ćemo vidjeti pozitivne pomake u budućnosti, pogotovo što se tiče protivničkih napadačkih skokova i laganih poena koje primamo. Hvala publici koja je bila uz nas i podržala nas kad je bilo najpotrebnije, rekao je Nazor.