Tešku i veliku pobjedu (84:80) izborio je Zadar u dvoboju dviju momčadi sa začelja ABA life. Stizala je Olimpija triput prednost Zadra, imala lijepu prednost i na ulasku u posljednju minutu susreta, ali je pokazala manje strpljenja i kvalitete u ključnim trenucima.

Počelo je idealno za Zadar, brzo vodstvo i sedam razlike već nakon sedam minuta igre. Izvrsno su svoje startne minute koristili Vaughn i Dašić, no gosti su prvih 10 minuta uspjeli svesti na -4 poena. Velike ovacije dobio je Luka Žorić, koji je nakon osam minuta igre zamijenio Krajinu. U nekoliko akcija Žora je pokazao da će za mjesec-dva biti vođa ekipe, navlačio je na sebe obranu Olimpije, otvarao prostor za šut s vanjskih pozicija, no zbog evidentnog nedostatka snage nije uspio uhvatiti ritam u kojem bi ozbiljnije punio koš Slovenaca. Baš nakon jednog Žorićevog koša za 28:21 krenula je serija Olimpije, koja je uz dvije vezane trice Badžima u 19. minuti prvi put nakon dugo vremena došla u vodstvo (34:35). Tricom u posljednjem napadu minimalno vodstvo na poluvremenu Zadru je donio Šime Špralja (39:37).

I drugo poluvrijeme otvara petorka Vaughn, Little, Božić, Dašić, Krajina. Serijom 14:5 Zadar hvata prvo ozbiljno vodstvo (53:42), pa trener gostiju zove minutu odmora. Zmajčeki se vraćaju nabrušeni i serijom 0:10, uz jednu nemoguću tricu Lapornika, ponovno dolaze na početak (53:52). Utakmica u egalu odlazi u posljednju četvrtinu, jasno je da slijedi borba "na život i smrt".

 


View on YouTube

Igra se koš na koš, izjednačenja i minimalna vodstva smjenjuju se na obje strane. Posljednjih pet minuta opet dobiva Žorić, ali ne donosi to u ovom trenutku neki pomak. Božić pogađa važan koš 2:41 prije kraja pri rezultatu 66:69. ma isti način uzvraća Lazić. Srećom Zadrova obrana uspijeva blokirati Lapornika u šutu koji je Olimpiji mogao donijeti pet poena prednosti, a Bašić s krila pogađa za 71:73.

Samo je minuta prije kraja, Zadar umalo krade jednu loptu, koju suci nakon pregledavanja videozapisa vraćaju gostima zbog gaženja crte. Lapronik pogađa jedno bacanje, Žorić zakucava uz faul ali ne dobiva slobodno bacane. Trinaest sekundi prije kraja Zadar se opet dokopao lopte, a ponovno iz kontre pogađa - Žorić. Sada je 75:75, a Olimpiji ostaju 4 sekunde. Loptu sa strane Slovenci ne izvode 5 sekundi i suci je dosuđuju Zadru. Nevjerojatni poklon Zadar ne koristi - slagao je Nazor dugo akciju na klupi, kao da i nije. Nitko se ne otvara, loptu dobiva duplirani Little, čiji šut sa 7 metara odlazi u bunar, a Zadar i Olimpija u produžetke.

Minuta i po se igra bez koša, do dvaju bacanja koje ubacuje Bašić. Olimpija igra na Žorića, koji je prisiljen napraviti peti prekršaj. Begić promašuje dva važna bacanja, a Brzoja krade loptu i poentira iz kontre za 80:77. Olimpija napokon puca , Little dvaput pogađa i odvodi Zadar na 84:77, što Olimpija uspijeva smanjiti na konačnih 84:80.

Najefikasniji igrač susreta bio je Mario Little s 21 poenom.