ZADAR - Je li Zadar grad sporta, kako to tvrdi HDZ-ov vijećnik Damir Burčul, naglašavajući rezultate košarke, atletike i veslanja?

- Sport u Zadru živi. Pogledajmo samo rezultate ostvarene ove godine za koje su naši sportaši dobili javna priznanja Grada Zadra, moguć je odgovor kojeg je ponudio gradonačelnik Branko Dukić.

On je vijećnicima rekao kako su oni ti koji su donijeli kriterije za raspodjelu novca klubovima i udrugama. To naravno nije istina jer su to kriteriji koji su na osnovu zakona o sportu i ostalim uredbama doneseni preko Sportske zajednice Grada Zadra. Na taj dokument svoje je kolege uputio Burčul.

Grad Zadar raspisuje poziv za prijavu za javne potrebe u sportu, tehnički posao odrađuje Sportska zajednica, a novac se raspoređuje iz gradskog proračuna, iz kojeg se za sport izdvaja 31 milijun kuna.

Oporbenim vijećnicima, međutim, nije jasno kako to da se za Badminton klub izdvaja pet tisuća kuna, a za najam dvorane gdje se igra 240 tisuća kuna. U oči im je upadalo postojanja više boksačkih klubova koji dobivaju različite iznose. Uz zalaganje oporbenih vijećnika da se više novca dade u atletiku i plivanje kao bazične sportove, šlag za raspravu bili su ipak kapitalci - KK Zadar i NK Zadar.

Za KK Zadar je gradonačelnik Dukić rekao da je strateški klub i brend Zadra.

- Radimo na stabilizaciji kluba, sve funkcionira a trebat će više godina da KK Zadar postane slavan, kazao je gradonačelnik Zadra.

Kako je Grad Zadar u NK Zadar samo 40 posto suvlasnik, SDP-ov vijećnik Antun Novoselović je pitao koliko i ostali dioničari ulažu taj klub. Nije dobio odgovor.  Dva milijuna kuna, koliko izdvaja Grad Zadar, daje se za djecu koja treniraju nogomet, ponovio je Dukić razlog financiranja NK Zadra javnim novcima, koji je bio i u vrijeme kada je gazda u tom klubu bio Reno Sinovčić. Za djeca se plaća članarina, uzvratio im je Novoselović. Dukić je najavio rasplet s NK Zadar u siječnju, kada bude dostavljen nalaz revizije.