U subotu 15. prosinca u Splitu je održan turnir u bridžu "U sjećanje na Tonča Radelju". Nastupilo je 30 parova - prvo mjesto su osvojili Iva Strnad i Frano Mozara iz Dubrovnika, drugi su bili Boris Lovjer i Vinko Mijoč iz Mlina, dok su treći bili Zadrani Nina Vidaić i Sanjin Stošić.

Bridž se u Zadru neformalno igra već godinama, a sada je ponovno aktiviran osnivanjem novog Bridž kluba Zadar. Kako ističu predsjednik kluba Sanjin Stošić I tajnica Nina Vidaić, koji su sudjelovali na turniru, želja im je pokrenuti projekt velikog bridž turnira koji bi organizirali u studenom povodom Dana grada Zadra, Svetog Krševana. Za prvu godinu očekuje se posjetu oko 40 parova iz Hrvatske i njoj susjednih zemalja, što bi s vremenom poraslo na 500-tinjak sudionika.

- U pripremi je i tečaj bridža za početnike, koji će se srijedom održavati u prostorijama JK Uskok. Za sada imamo 17 članova, no s obzirom da se radi o vrlo popularnom sportu vjerujem da će nas u skoro vrijeme biti znatno više, ističe Vidaić.

Bridž je pametna kartaška igra koja razvija logično zaključivanje a posljednjih osam godina predaje se na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Logično zaključivanje ima veliku ulogu, a faktor sreće nikakvu, što je jedan od razloga zbog kojih je 2002. proglašen olimpijskim sportom. Da bi se naučile osnove bridža potrebna su dva mjeseca a nakon još 5, 6 mjeseci učenja, igranja s iskusnijim partnerima, diskutiranja, čitanja knjiga, doći ćete do pristojne razine. Nakon jedno 3-4 godine, ako ste talentirani, možete biti na razini izvrsnih igrača u Hrvatskoj.