U prekrasnom ambijentu i pod pokroviteljstvom hotela Iadera u Punta Skali sinoć je održana plavo-bijela večera Nogometnog kluba Zadar. Ovom simboličnom prigodom NK Zadar se zahvaliti sponzorima i prijateljima, bez kojih bi funkcioniranje samoga kluba bilo nezamislivo. Večeri su prisustvovali i Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra te Šime Vicković, zamjenik Župana Božidara Longina, istaknuvši značaj NK Zadra za naš grad i županiju.

- Grad Zadar je oduvijek podupirao sport i najveći je sponzor velikog broja klubova pa tako i Nogometnog kluba Zadar. Naša najveća briga su mladi, a poznato je koliko je sport značajan za njihov rast i razvoj. NK Zadar je kroz povijest imao svojih problema, ali držim da je sada na dobrom putu i da se korak po korak stvara klub kakvoga Zadar zaslužuje. Problema još uvijek ima, no strpljivim radom i dobrom organizacijom te nadasve brigom za školu nogometa, siguran sam da NK Zadar u budućnosti može postati stabilan prvoligaš iz kojega će ponovno izlaziti vrhunski svjetski nogometaši. Naša obveza je da se o tome brinemo i Grad Zadar će i dalje podržavati NK Zadar te vjerujem da će s vremenom sve biti kako treba - kazao je gradonačelnik Dukić.

S nekoliko prigodnih riječi prisutne je pozdravio i Božidar Kalmeta.

- Zadar je grad košarke, ali i grad koji ima veliku nogometnu tradiciju i publiku. Klub je u prošlosti imao svojih teških trenutaka, ali došlo je novo vrijeme, nova uprava i sada se klub velikim koracima i novom energijom, srcem, poštenjem i čestitošću razvija u dobrom pravcu. Uz podršku svih vas, vjerujem da će u svom cilju i uspjeti. Brojka od 430 djece koja trenira u NK Zadru je veliko bogatstvo o kojemu svi moramo voditi računa. Zadru treba još nogometnih terena, a i postojeći stadion bi trebalo urediti, jer bez kvalitetne infrastrukture teško je razvijati pravu priču. Vjerujem da će nam u tome pomoći i prijatelji iz Hrvatskog nogometnog saveza i da će se uskoro i ti problemi početi rješavati - kazao je Kalmeta.

Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar, zahvalio je svima na dolasku te posebno domaćinima iz hotela Iadera. Naglasio je i da je zadarska nogometna obitelj još mnogo šira te da samo zajedništvom svih ljudi bliskih NK Zadru možemo nastaviti graditi priču koju smo započeli početkom 2017. godine.

- Mislim da ste svi svjedoci koliku smo promjenu napravili u našem klubu u posljednje dvije godine, a velike zasluge za to idu i mnogima od vas koji su danas ovdje. Uz vašu podršku uspjeli smo promijeniti sliku zadarskog nogometa, a vjerujte mi da to nije bilo nimalo lako. Danas je Nogometni klub Zadar drugoligaš, s ambicijama da iz dana u dan nastavi napredovati na svim poljima. I da kroz nekoliko godina postane stabilan prvoligaš, a naš stadion mjesto na koje će naši sugrađani rado dolaziti. Posla je još jako puno, ali borit ćemo se iz dana u dan da ostvarimo naš cilj - kazao je Ćustić i dodao.

- Naša škola nogometa dala je najboljeg igrača na svijetu i još puno njih koji su postali vrhunski nogometaši i ljudi. Danas u školi imamo preko 400 djece, a siguran sam da među njima ima još budućih reprezentativaca. Zato je obveza svih nas da im stvorimo uvjete u kojima će se moći kvalitetno razvijati, jer naša djeca su ono najvrijednije što imamo. Nadam se da ćemo na tom putu nastaviti i sljedeće godine i da ćemo uz vašu podršku nastaviti stvarati klub kakav Zadar zaslužuje imati - poručio je direktor NK Zadra.