Zadranin Luka Modrić okrunio je veliku godinu i veliku karijeru do sada najvećim priznanjem - u izboru uglednog francuskog magazina France Football dobio je Zlatnu loptu koja se dodjeljuje nogometašu godine, čime je postao i prvi hrvatski nogometaš kojemu je to uspjelo. Modrić je u glasovanju novinara dobio 753 glasa, skoro 300 više od drugoplasiranog Portugalca Cristiana Ronalda. Modrić je već ranije dobio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljeg igrača Europe u izboru UEFA-e te svijeta u izboru FIFA-e.

- Teško se izraziti u ovim trenucima. Želim se zahvaliti svima koji su me doveli do ovog trenutka. Hvala mojim suigračima i trenerima u Realu, izborniku i suigračima iz reprezentacije, mojoj obitelji i prijateljima. Kao dijete sam sanjao da ću igrati za veliki klub i osvajati trofeje, a Zlatna lopta je bila više od dječačkog sna, kazao je Modrić sinoć u Parizu.

U televizijskom prijenosu prikazane su i izjave njegovih roditelja Stipe i Radojke.

- Sine moj, ja sam najponosniji i najsritniji ćaća na svijetu. Ti si moj genij. Sretan sam. Tvoj veliki rad, veliki trud i veliko odricanje. Ćaća se ponosi, mama i svi, cijela obitelj, rekao je Stipe Modrić.

- Čestitam sunce, zasluženo, to sam i očekivala, puno te volim, rekla je mama Radojka.

Istu večer krenule su i brojne čestitke iz Zadra putem društvenih mreža. "Ovo je više od mog dječačkog sna! Bravo momče!", čestitao mu je gradonačelnik Branko Dukić.

"Ponosni smo što smo bili važan dio tvog puta do nogometne legende! Bravo Luka Modrić, čestitke od srca iz tvog matičnog kluba!", poruka je NK Zadra.

"Bravo Luka, apsolutno zasluženo do zlatne lopte", podijelio je status župan Božidar Longin.

"Jako ponosan i sretan zbog tebe brate, kapetane. Kakva večer i koje emocije, opet si nam suze radosnice donija", napisao je njegov sugrađanin iz vatrenih Danijel Subašić.