Juniori Zadra pobijedili su na otvaranju turnira u Jazinama vršnjake iz Partizana rezultatom 82:76. Iako je utakmica počela vodstvom gostiju 0:8, domaći su košarkaši pred svojom publikom pronašli snage za povratak te serijom 9:0 stigli do prvog vodstva 9:8.

Dok je Zadar predvodio mladi član seniorske momčadi Jure Planinić, Beograđane je u napadu uspješno vodio Đorđe Pažin, igrač koji je prošao mlađe selekcije Reala iz Madrida. Inače, ova beogradska momčad nikako nije naivno složena, a među svim talentiranim igračima je čak i jedan juniorski reprezentativac Malija. Ipak, Zadar je uspostavio solidan ritam igre i pratio Partizanovo vodstvo, ne dopustivši mu da stvori značajniju prednost.

U drugoj četvrtini obojica su trenera odmarali glavne igrače. Zadru su se ukazali problemi u organizaciji igre zbog visokog presinga gostiju, iz čega je stiglo nekoliko naivno izgubljenih lopti i primljenih poena, a i obrambeni skok je "štekao". Ipak, uz dobru napadačku igru, a i povratka predvodnika ove generacije na parket, energičnog Planinića, Zadar je na odmor uspio otići s minimalnim zaostatkom (39:40).

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini, i to u drugoj njezinoj polovici, kada je pri rezultatu 48:47 Zadar napravio seriju 16:1. Do tada samouvjereni gosti brzo su padali pod teretom gubitka utakmice, od čega se do kraja nisu oporavili.

Najučinkovitiji igrač Zadra bio je Jure Planinić s 24 poena i nevjerojatnim 21 skokom, zbog čega je imao valorizaciju 44, a jedini preostali dvoznamenkasti bio je Vito Barbaroša (13 poena. Kod gostiju Pažin je bio najefikasniji s 21 poenom, ali s očajnim šutom 7-26.

Juniore Zadra već večeras od 20.15 sati čeka druga utakmica protiv Crvene zvezde. Ako je jutros u "nikakvom" terminu bilo stotinjak gledatelja, onda se večeras, uz pobjedu protiv Partizana kao poticaj, očekuje i znatno više.