Po 10. put prošlog se vikenda PK Zadar pokazao kao odličan domaćin i organizator velikog plivačkog natjecanja Sv. Krševan na svom bazenu na Višnjiku. Uz maksimalnu angažiranost svih članova, bazena Višnjik, pomoć sponzora, sudačke organizacije Kluba te velikog broja roditelja, 10. Krševan prošao je uz zadovoljstvo svih 30 klubova koji su posjetili Zadar. 472 natjecatelja iz Hrvatske i BiH plivali su u tri dijela natjecanja a i samo natjecanje i popratni program prošli su uz pohvale svih posjetitelja.

Sv. Krševan spada u mini Grand Prix sustav HPS-a a namijenjen je kadetima i mlađim kadetima, koji su nastupili u tri kategorije. Plivači Zadra su pokazali da rado slave Dane garada Zadra i da sv. Krševana smatraju i svojim zaštitnikom te da njihov sport ima lijepu budućnost u ovom sportskom gradu.

Za PK Zadar se natjecalo 29 kadeta i mlađih kadeta, koji su osim osvojena tri odličja isplivali i odlične rezultate i više limita za predstojeće državno prvenstvo. Skoro svaka trka plivana na domaćem bazenu, ispred svoje publike, plivačima „Zadra" je bila osobni rekord.

Na natjecanju su uz pratnju trenera Željka Olujića, Ivana Karavide i Danijele Kurtin nastupili: Jakov Čerina, Leon Patrk, Lovre Babić, Mihovil Kozulić, Niko Škarpona, Rafael Utković, Tibor Harapin, Adrian Šaponja, David Radeka, Erik Perović, Lovre Dellavia, Petar Jukić, David Štulina, Ivan Puhalović, Marko Smojver, Dina Volarević, Lucija Burčul, Lucija Klasić, Dunja Krpina, Emanuela Gulan, Gabriela Gulan, Karla Sorić, Korina Miletić, Marcela Lovrović, Nora Stipanov, Sara Zrilić, Ana Knežević, Antea Grgin, Katarina Kozulić, Lara Katačić, Nera Jurjević, Andrea Uhoda, Bernarda Petešić, Cvita Knežević, Maria Milin, Matea Grbin, Mia Šarić i Zara Medanić.

Zbrojem najvrijednijih rezultata najuspješnijih petoro u PK Zadar bili su: Lucija Klasić, Dina Volarević, Nora Stipanov, Lucija Burčul i Dunja Krpina, a u muškoj konkurenciji Mihovil Kozulić, Erik Perović, Rafael Utković, Jakov Čerina i Leon Patrk.

Do srebrnog odličja je došao Erik Perović na 100m delfin (1:10.32). Erik je bio i 4. na 200 m delfin (2:41.60) a otplivao je i norme za kadetsko PH u veljači. Kadetkinja Lucija Klasić bila je brončana na 100m slobodno (1:03.95) i 200m leđno (2:32.01), na 400m slobodno zauzela je 4. mjesto (4:51.04) a na 800m slobodno bila je 5. (9.58,73). Lucija je tako zauzela ukupno 7. mjesto na mini GP poretku najboljih kadetkinja. Osim Erika i Lucije, norme za PH je otplivala i Dina Volarević.

PK Zadar je podijelio 188 odličja a svaki plivač je dobio bogate nagrade sponzora. Najveću podršku u organizaciji PK Zadar svake godine ima od bazena Višnjik, Grada i Županije, no uvelike su pridonijeli organizaciji i svi idući sponzori: OTP banka, hotel Delfin, Dukat, 057 radio, L`Occitane, Meta baloon shop, TURBO, McKebab, Dim i sol, Maraska, Nasadi, Bauerfeind, pekarnica Foša, Sonik, Zdrava navika, Škola trčanja Zadar i Nevico. PK Zadar zahvaljuje svim sponzorima na nesebičnoj pomoći!

Nakon 3. dijela natjecanja proglašeni su i najuspješniji plivač i plivačica. Dvojica plivača osvojila su jednak broj bodova zbrojem najvrijednijih utrki natjecanja, a to su Patrik Erceg iz Olimpa Zabok i Hrvoje Tomić iz PK Grdelin (obojica 2.053 bodova) a kod plivačica titulu je ponijela Iman Avdić iz Sarajeva (2153 bodova).

Idući vikend plivače Zadra očekuje regionalno PH u Splitu.