Košarkaši Zadra sinoć su u Zagrebu "prepisali" recept iz pobjede protiv Partizana ranije ove godine - čvrst ulazak na početku, stvaranje razlike i održavanje sigurnog razmaka do kraja. Recept izgleda jednostavno, ali ovisi o još jednom bitnom čimbeniku, koji se i ovog puta, kao u Beogradu, poklopio - užasan protivnik koji je u prvom dijelu šutirao za tricu 0-14, ukupno 3-28. Sve ostale kategorije bile su podjednake, a u nekim segmentima, kao u napadačkom skoku, Cibona je bila izrazito dominantna.

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Mi se nismo pojavili na večerašnjem susretu, bili smo izvan ritma, izvan energije, mentalno. Razigrali smo ekipu Zadra u prvoj četvrtini i sliku cijele utakmice predstavlja onaj šut Bašića na isteku četvrtine za 3 poena. Oni su nagrađeni za ono što su radili na terenu, gdje su bili puno agresivniji od nas, a s druge strane mi smo mislili da će pobjeda doći sama od sebe a tako se ne može ući u utakmicu. Poslije kad smo ušli u neke promjene nije išlo jer smo ih razigrali, rekao je nakon susreta trener Cibone Ivan Velić.

Trener Zadra Ante Nazor svjestan je da u igri njegove momčadi još uvijek, čak i nakon ovakvih pobjeda, ima prostora za napredak.

- Dominirali smo od starta. Čestitam svojim momcima na požrtvovnoj borbi. Čestitam svom staffu na dobroj pripremi, jer sam ja mjesec dana tu. Jednostavno smo ušli čvrsto, ušli smo borbeno, koncentrirano, da nam se ne dogodi ono izdanje od prije dva tjedna u domaćem prvenstvu. Bilo je tu nekih trenutaka kojima nisam bio zadovoljan ali išao nam je na ruku loš šuterski dan momčadi Cibone koja je šuterska momčad i anulirali smo taj njihov dobar start, rekao je Nazor.

Posebna priča ovog susreta, a i dosadašnjeg natjecanja, je Luka Božić. Igrač koji je prošle godine povremeno i osporavan zbog svoga šuta pokazuje kako je trenutačno ponajbolji pojedinac ABA lige. Uz učinak od 22 poena (slobodna bacanja 10-10), 10 skokova, tri asistencije, 11 pretrpljenih prekršaja, treći put u četiri kola postao je MVP ABA lige. Pritom mu u prilog ne ide činjenica da nije šuter kojem se otvara puno prostora te da svaki protivnik zna da baš od njega dolazi najveća opasnost i prilagođava mu svoju obranu. Svaki njegov poen krvavo je zarađen u reketu i zato je učinak još i veći od onoga što sugerira statistika.

Ima to i lošu stranu - skauti europskih klubova sigurno nisu imuni na ovakve igre i samo je pitanje dana kada će se iskazati i službeni interes za njegovo dovođenje. Odgovor na pitanje hoće li klub u tome imati snage da zadrži Božića pokazat će kakve su ambicije i mogućnosti ove Zadrove uprave.