ZADAR- U prostoru Sportskog centra Višnjik održat će se 3. Kongres sportskog turizma od 15. do 17. studenog.


Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra. Kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor, a organizira agencija LUX promocija.

Uz Kongres i niz edukativnih predavanja, organiziraju se paneli na teme dopinga, sporta mladih, održivog razvoja sportskog turizma, organizira se prateća izložba hrvatskog sporta. Predstavit će se kao inovacija - vizija razvoja golf turizma Hrvatske, temeljena na Akcijskom planu za razvoj golf ponude Hrvatske.
Na dvodnevnom skupu una Višnjiku sudjelovat će jako puno Zadrana.

Dr. sc. Tonći Jerak sa Sveučilišta u Zadru govorit će o Razvojnom potencijalu sportskog turizma u Zadru na primjeru veteranskog turnira u košarci.
Iva Bencun predstavit će Zadar Outdoor Festival, a Jure Šango Zadar Night Run. O Prevenciji u bavljenju sportom i izboru sportskih aktivnosti kod mladih govorit će dr. sc. Marija Valčić.

Modeliranje informacijskih sustava u sportu tema su izlaganja tajnika SZ Grada Zadra Josipa Miočića koji je na njoj i doktorirao.
Edo Fantela je pozvan da govori o tome kako je Jedrenje promotor grada Zadra.
Ispred TZ grada Nina, Filip Morović će izlagati na temu, Razvoj sporta u turizmu grada Nina, dok će Marjana Marasović iz TZ Starigrad promovirati Aktivan odmor i sportski turizam na Rivijeri Paklenica.
Meri Matešić iz D- Marin predstavit će najveće jedriličarsko događanja u Hrvatskoj
Zadar Royal Cup a Zdenka Zrilić - Zadar Basketball Tournament .
Uvodno predavanje za panel raspravu petak imat će Željko Birkić, tajnik Županijske SZ. On će govoriti ona temu Predstavljanje sustava sporta Zadarske županije. A što će biti tema panel rasprave nije naznačeno. Uz Birkića njoj će sudjelovati:Katja Pjaca, predsjednica Saveza sportske rekreacije, Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra, Jurica Dilber ravnatelj "Zadarskog sport"a, te jedini izbornik iz Zadra - Edo Fantela, predsjednik Vijeća za natjecanje HJS-a.