ZADAR- Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela nažalost nisu proglašeni jedriličarima godine jer je Rolex World Sailors of the Year pripao ciparskom jedriličaru Pavlos Kontides.

On je olimpijski viceprvak i dvostruki svjetski prvak u klasi laser kojeg vodi splitski trener Jozo Jakelić. U obrazloženju za izbor jedriličara s Cipra navodi se kako je on sportaš koji inspirira svoju naciju.

Šime Fantela, koji ima daleko bolje rezultate drugi put je nominiran za tu nagradu. Prvi put s Igorom Marenićom, a sad je za tu prestižnu titulu bio kandidat zajedno s bratom Mihovilom Fantelom. Oni su prvi Hrvati koji su se našli na toj svjetskoj pozornici i to dva puta.

Sudeći prema snimci koju smo dobili od njihovog trenera Ede Fantele, Miho nije imao nimalo tremu svog premijernog nastupa. Naprotiv, teško je razumjeti, ali on je svojom opuštenošću i duhovitošću nasmijao i publiku na svečanosti koja se noćas događala na Floridi. Kasnije smo doznali da je predstavljen kao mlađi brat koji, vjerojatno sluša Šimu koji je stariji. Na to je Miho kratko rekao - ja sam jači!View on YouTube