Nogometaši Zadra danas u 15 sati na Stanovima igraju utakmicu 8. kola Druge HNL protiv zagrebačke Kustošije. Zadar trenutačno ima 11 bodova, dok protivnik ima svega bod manje, što već u startu daje naslutiti zanimljivu i borbenu utakmicu.

- U dobrom smo ritmu, od posljednjih šest službenih utakmica četiri smo dobili, a dvije u gostima odigrali neriješeno i želimo nastaviti na tom putu. Pred nama je treći uzastopni susret na domaćem terenu i nadamo se trećoj pobjedi. Moramo još jednom pokazati tko je gazda na Stanovima, osvojiti ta tri boda i posve se priključiti vrhu ljestvice - kaže Jure Jerbić.

Atmosfera u momčadi uoči dolaska Kustošije je vrlo dobra, ali i maksimalno koncentrirana, budući da stiže protivnik kojega se nipošto ne smije podcijeniti.

- Činjenica da imaju samo bod manje od nas dovoljno govori, a vidjeli smo i da su nedavno pobijedili lidera Varaždina te Dinama II. Sigurno se radi o dobroj momčadi, koja će na Stanove doći s ciljem da nas pokuša iznenaditi, a mi moramo dati sve od sebe da im to ne dopustimo te da bodovi ostanu u Zadru.

U ovako izjednačenoj ligi kakva je Druga HNL svaka utakmica je od velikog značaja pa tako i ova nedjeljna.

- Tablica najbolje pokazuje koliko su to male razlike. Sve utakmice su vrlo tvrde i neizvjesne i često odlučuju nijanse. Najvažnije je da nastavimo napredovati i podizati razinu naše igre, a onda će biti i bodova. Vjerujem da ćemo to pokazati i sada. Pobjeda protiv Kustošije bila bi nam odlična uvertira uoči gostovanja kod Varaždina i napravit ćemo sve da je ostvarimo.

S dobrim igrama na Stanove je počelo pristizati i sve više gledatelja pa se nadamo da će tako biti i danas poslijepodne.

- Podrška navijača uvijek nam je jako važna i zajedno s njima želimo graditi tu našu neosvojivu utvrdu. I ovom prilikom pozivam ih da dođu na Stanove i podrže nas, a mi im obećajemo borbu od prve do posljednje minute za ono što svi želimo, a to je pobjeda - za kraj će Jerbić.