74.Viška regata krstaša okupila je rekordan broj posada - njih 172 sa preko 1200 jedriličara. U petak je odjedren prvi plov od Splita prema Visu, doduše uz nešto kraću rutu, jer je start zbog nedostatka vjetra, preseljen iz Splita na južnu stranu otoka Šolte. Pobjednik prve etape je jurilica iz kostrenskog kluba Galeb "Molo Longo Tutta Trieste" skipera Rajka Kujundžića. Vjetar je pokrenuo jedrilice na startu u 12.15 minuta, a zapadnjak snage do 12 čvorova, osigurao je da svje jedrilice u regatnom vremenu stignu na cilj u Visu. Drugi su ciljnu liniju presjekli članovi JK Labuda, na palubi "Poleta Furiosa" skipera Nikole Deškovića koji su imali tri minute kašnjenja od prvoplasiranih.

Treća je u cilju bila posada "Marine Kaštela" kapetana Joška Berketa ( klub "Marina Kaštela") , dok je četvrta posada "Bare V" skipera Ante Vanjake (JK Labud), ispred petog "Full pelta" Ante Antunovića (JK Split). Dalje su u cilj krstaši ulazili ovim redoslijedom: "Dubrovnik" kormilara Denisa Vukasa iz JK Orsana-Dubrovnik, "Labudovi tići" Lea Lemešića iz JK Labuda, "Overload" Siniše Kaliterne iz JK Split, "Barba Branko" sa Zlatanom Filipom Zoričićem iz JK Labuda, "Fatamorgana 2" kormilara Mate Arapova iz splitskog Mornara.

Danas se unutar viške luke jedri regata u "trokutu", koju organiziraju članovi JK Visa, a za nedjelju točno u 9 sati, zakazan je start druge etape Vis - Split. Ljubitelji jedrenja mogu još prije nedjeljnog "obida" dočekati pobjednike ove rekordne po broju sudionika "Viške" pod splitskim Sustipanom.