Sramota u Zaboku! Zadar je na nevjerojatan način prokockao vodstvo +24 poena prednosti koje je imao samo 13 minuta prije kraja utakmice (36:60), pustio domaćinima seriju od 14:0, razigrao otpisanog veterana Marka Tomasa te ispraćen s porazom od 91:88. Bilo je i ranijih poraza na ovom parketu, ali način na koji se to dogodilo ovog puta nije viđen godinama.

Kvalitetu Zadra i Zaboka ne može se uspoređivati, osim na trenerskoj poziciji. Domaćine predvodi Marko Tomas, čiji su angažman mnogi s podsmjehom dočekali s obzirom na godine koje je nakupio na leđima, iz Zadra davno otpisani Ivan Batur i još nekoliko igrača koji u sastav ABA ligaša ne bi mogli niti primirisati. To se i pokazalo u prve dvije četvrtine, kada su Zadrani uz ozbiljan angažman demolirali momčad Ivana Tomasa. U prvoj četvrtini 13:25, u drugoj 14:21...

Neshvatljivi blackout počinje u spomenutoj trećoj četvrtini, a Zabočani pet minuta kraja hvataju i prvo izjednačenje (72:72). U ključnim trenucima domaćine do pobjede vodi spomenuti Tomas, koji se na kraju zaustavio na 33 poena (šut za 2 poena 8-8!), a Mario Little, koji je tricom dao jednu posljednju nadu Zadru nije uspio uputiti tricu za eventualno izjednačenje.

Zadar u ključnim trenucima nije imao igrača koji bi mogao zaustaviti Tomasa, a još je veći problem konačnih 21 izgubljena lopta, što pokazuje da momčad nema uigrane akcije koje bi rješavale ovakve utakmice manjih zahtjeva.

Situacija oko dolaska Glena Davisa i predugo čekanje na centra potpuno je demoraliziralo stanje u momčadi u klubu, to se sada sasvim jasno vidi. Najbolja okolnost mogla bi biti sutrašnje gostovanje kod Olimpije. Novi poraz izgleda neizbježan, a i riječ je o Pipanovoj domovini pa se navijači mogu nadati da će ga uhvatiti nostalgija kako bi u njoj mogao i ostati. U izlaz iz ovakve situacije i s ovakvim akterima večeras malo tko vjeruje.