U posljednjoj utakmici 1. kola HT Premijer lige Zadar je u Zagrebu pobijedio momčad Bosca 88-101. Prva je ovo pobjeda Zadra u novoj sezoni kojom je momčad Aleša Pipana kupila mir uoči nastavka natjecanja u ABA ligi, neslavno otvorenom s dva poraza, javlja Basketball.hr.

Bosco je puhao Zadranima za vratom do 18. minute kada trojac Grant-Krajina-Vuković odvodi Zadrane s +6 na +16 i lomi otpor domaćina. Mladen Primorac je tricom na isteku druge četvrtine donio tračak nade za zagrebačku momčad pa se na odmor otišlo s rezultatom 50-63.

U nastavku je zahuktale Zadrane bilo teško zaustaviti. Nakon pet minuta gosti su već bili na +20 te je bilo samo pitanje s kolikom razlikom će "kući pjevajući". Pipan je utakmicu zatvorio nakon 30 minuta, dao je priliku svim igračima pa je konačni ishod ovog susreta na i više nego povoljan za domaćine, 88-101.

Posebna priča cijele utakmice, a posebice prvog poluvremena je Domagoj Vuković koji je u tih 20 minuta postigao 12 poena uz 14 skokova. Konačna statistika za 29 minuta provedenih na parketu 22 poena, 17 skokova, 3 asistencije (indeks valorizacije 37). Pitanje je gdje bi se zaustavio da posljednju četvrtinu nije proveo na zasluženom odomoru na klupi.

Vukovića su pratili Kristijan Krajina s 14, Malcolm Grant s 13 i Mario Little s 12 poena. Odlično je svoje minute u igri iskoristio Jure Planinić koji je zabio 11 poena uz 6 skokova.

Kod domaćina prednjačio je Mladen Primorac s 20 poena. Savid Scott Chavlovich ih je postigao 14, a Jan Palokaj, Stjepan Tešija i Antonio Jularić po 12.