"Kad promislin na Zadar odma mi je nekako toplo oko srca i to ne mogu prominit ni ona dva idiota koji su napisali ono gadljivo pismo u Slobodnu nakon sezone", zaključio je svoju crticu o Zadru na Facebooku Dino Rađa, koju smo jučer prenijeli na našem portalu. Jutros su se oglasila dvojica koja su se prepoznala u navodu - nekadašnji vođe Tornada Boris Marin i Marko Butić.

Poštovano čitateljstvo,

Odgovor na monolog bivšeg košarkaša Dina Rađe koji je objavljen na većini društvenih mreža,gdje je grubo uvrijedio tvorce ovog teksta, nazvavši nas idiotima. Gospodine Dino Rađa vjerojatno i jesmo idioti kako nas Vi nazivate jer u košarkaškoj sezoni 1999-2000-toj kada ste na radost cijelog Zadra obukli Zadrov dres tada su vam "idioti" organizirali veličanstven doček upotpunjen karuselom,vatrometom i koncertom o kojem dan danas pričate sa oduševljenjem.

Uveliko smo se nadali da ćemo sa vašim dolaskom napokon uzeti naslov prvaka koji smo tako dugo čekali. Nisu nas zanimali financijski uvjeti vašeg ugovora jer smo bili presretni što je jedna takva košarkaška veličina došla igrati za naš Zadar. Možda i jesmo idioti ali nemamo sinkopu kao veliki dio hrvatskog naroda koji je sklon zaboravu.

Lipo objavljujete i ponosni smo na naše sugrađane koji su vas lipo dočekali i primili svim srcem u naš grad. Ali,svaka medalja ima dvije strane a tako i vaša istina gospodine Rađa. Pri samom dolasku u klub vaše ponašanje nije bilo dostojno svetog dresa KK Zadra. Većinu treninga ste izostajali, na gostovanja niste išli s ostatkom ekipe već u osobnom aranžmanu. Niste ni spavali u istom hotelu sa momčadi.

Sa svojim nadasve bahatim i nedoličnim ponašanjem, posebno prema svom treneru na čiji ste nagovor i došli u Zadar, mi idioti smo i dalje uz sve to vam davali besprijekornu podršku i ljubav i dobro se zajebali! Ti Rađa nikada nećes biti jedan Krešo Ćosić niti veći od Zadra jer su te Zadrani davno pročitali. Stoga primi iskreni savjet - radi što god želiš, sviraj gitaru sa Nelom, Bajagom, a možeš i s pok. Hendrixom,a nas po tebi idiotima ostavi već jednom na miru. Moj galebe, ova dva idiota su krvavo branili u ratu ovu našu napaćenu državu, dok si ti tamo negdje daleko s Divcem razgovarao o temi tko nas to zavadi...

Završavamo s ugodnim pozdravom, a cijenjenim čitateljima koji ovo pročitaju ostavljamo na volju neka sami procijene tko je tu stvarni idiot.

Boris Marin
Marko Butić