Košarkaši Zadra očekivano su izgubili na otvaranju ABA lige u Beogradu kod FMP-a rezultatom 99:86. Oslabljeni Zadrani pružili su dobar otpor te pokazali kako će nakon kompletiranja momčadi biti tvrd orah svim momčadima koje ne spadaju u sam vrh lige, a možda i nekima od njih.

U novu sezonu ABA lige Zadar je u Beogradu krenuo s petorkom Grant, Marić, Božić, Vuković, Krajina. Bez ozlijeđenog Littlea, Glena Davisa čiji se potpis na ugovoru još suši, trener Pipan na teren je izveo petorku u kojoj iznenađujuće nije bilo ni Lovre Bašića ni Mislava Brzoje.

Ni treći Amerikanac u rosteru, Malcolm Grant, na otvaranju utakmice nije briljirao, pa su glavnu ulogu preuzeli (očekivano) Luka Božić i (iznenađujuće) Petar Marić, koji se Pipanu na mjestu u petorci odužio s 8 poena u prvoj četvrtini. Bašić mijenja indisponiranog Granta, pa uz jednu tricu vodi Zadar do prednosti na kraju prve četvrtine (17:22).

U drugoj četvrtini igra se izjednačenja utakmica s istim akterima u zadarskoj momčadi. Božiću se priključuje i Vuković, pa se i na odmor odlazi s minimalnom prednošću (43:46). Vidljivo je kako će se ipak još netko morati priključiti raspoloženom trojcu, pogotovo jer je Marić ostao na svojih osam poena. Prvom tricom sredinom treće četvrtine Grant nagovještava da bi on mogao biti taj, ali odmah potom radi i četvrti prekršaj. Nažalost, događa se neizbježno i FMP skraćenu rotaciju koristi za odlazak na prvu prednost nakon samog početka utakmice.

Tri i pol minute prije kraja Zadar je došao na minus 3 poena (86:83), ali svi pokušaji tricama (Vuković, Špralja, Bašić..) bili su neuspješni. Na drugoj strani domaćini su trpali koš Zadrana te se u posljednju minutu ušlo s nedostižnih 11 razlike.

Kod Zadra na kraju najefikasniji Božić i Vuković s po 22 poena, dok je Marić, zanimljivo, ostao na osam poena iz prve četvrtine.