Zvuk košarkaške igre i dječji smijeh odzvanjali su jučer centrom Zadra. Jubilarni Kids` Day, koji se u sklopu Zadar Basketball Tournamenta održava petu godinu zaredom, tradicionalno je okupio zadarske mališane i zvijezde turnira. Igrači Fenerbahcea, CSKA Moskve, Maccabi Tel Aviva, Olimpie Milano, Bayern Munchena i Liaoning Flying Leopardsa zaigrali su s najmlađim Zadranima na Forumu te tako stvorili uspomene za cijeli život.

Na Forumu su svoje vještine pokazali Robin Amaize i Brandon Hobbs iz Bayern Muenchena, Jeff Brooks, Simone Fontecchio i Dairis Betrans iz Olimpije Milano, Tarik Biberović i Yordan Minchev iz Fenerbahcea, John DiBartolomeo i Deni Avdija iz Maccabi Tel Aviva te Andrey Lopatin i Alexander Khomenko iz CSKA Moskve.

"Oduševljen sam atmosferom u Zadru! Vidi se da ovdje mladi vole košarku i lijepo je vidjeti kada djeca ovako iskreno uživaju u svom sportu!", izjavio je košarkaš CSKA Andrey Lopatin i poručio mladim košarkašima: "Vjerujte u sebe, trenirajte naporno i radite na samopouzdanju, to je ono najvažnije za postati profesionalni košarkaš!"

"Nevjerojatno je igrati s košarkašima koje inače gledam na televiziji. Pokazali su nam neke poteze i nadam se da ću ih i sam uskoro iskoristiti. Treniram košarku i želim biti profesionalac, tako da mi je ovo odlično ikustvo", izjavio je 16-godišnji Matic Antolović.