Još nekoliko dana rada i tribina s teniskog terena na Višnjiku bit će demontirana. Ipak, susret Davis cupa ostavlja u Zadru veliki trag,ne samo u memoriji navijača koji su Bornu Ćorića vodili do odlučujuće pobjede u petom susretu - Zadranima ostaje veliki teniski teren, pet pomoćnih, a prema riječima direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića, niknut će još tri nova.

- Polufinale Davis cupa na otvorenom bilo je sigurno jedna od najzahtjevnijih manifestacija za organizaciju u Hrvatskoj. Mi smo 25 dana prije natjecanja imali ledinu i moram priznati da ni sam nisam potpuno vjerovao u dovršetak infrastrukture. Ipak, sve nam se poklopilo, a puno nam je značilo iskustvo organizacije Davis cupa od prije dvije godine pa smo catering, svlačionice i press centar imali u dvorani kao tom prigodom. U tri dana Višnjikom je prošlo 20.000 ljudi, što je nevjerojatna brojka za Davis cup, pogotovo kad se uzme u obzir da je bilo i dosta vruće, kaže Karlović.

Ipak, najvažnije je da nije bilo kipe, smrtnog neprijatelja tenisa na otvorenom. Na kraju se sve poklopilo - organizacija, vremenske prilike i končani rezultat, zbog čega ćemo svi mi u Zadru, kao i naši tenisači, uvijek pamtiti baš ovaj turnir.

- Dobili smo sve pohvale obiju momčadi, Svjetske teniske organizacije, novinara. Susreti su emitirani na mnogim televizijama, u Americi su išli na najgledanijim postajama, baš me i Mišo Ostarčević zvao da mi to kaže, uz susrete išle su izjave, kadrovi Zadra. Mjesec dana prije događaja sve su hotelske sobe bile rezervirane, zbog čega nismo mogli ugostiti jedan drugi događaj, susret rukometne lige prvaka između Zagreba i Meškova.

U zahtjevnoj organizaciji je sudjelovalo čak 300 ljudi. U cateringu je bilo angažirano stotinjak ljudi, moralo se osigurati 14 luksuznih vozila s vozačima, sigurnosni zahtjevi su zbog Amerikanaca bili iznimno zahtjevni. Sve je na kraju iza organizatora, a sada slijedi promišljanje kako infrastrukturu iskoristiti na najbolji način.

- Tribina se počela demontirati i trebala bi biti demontirana u roku od tjedan dana. Ostajemo na sedam teniskih terena, planiramo urediti rasvjetu i još tri terena. Za nekoliko dana potpisat ćemo s HTS-om ugovor kojim ćemo dobiti organizaciju nekoliko godišnjih kampova za najbolje mlade hrvatske tenisače. Veliki nam je poticaj Kids day na koji je došlo oko 200 djece koja se bave tenisom. Želimo da ovaj sport živi i dalje, zbog povoljnih klimatskih uvjeta praktički se na vanjskim terenima može igrati kroz cijelu godinu, zaključuje Karlović.