ZADAR- Borna Ćorić nikad neće zaboraviti današnji dan u Zadru, gradu iz kojeg potječe (otac Zadranin). Treći put u karijeri Ćorić je dobio odlučujući, peti meč i odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa protiv Francuza u Francuskoj.
- Ovo mi je toliko draga pobjeda da taj osjećaj ne mogu ni opisati, izjavio je junak novog teniskog terena na Višnjiku.
U četverosatnom meču s Amerikancem, 20-godišnjem Francesom Tiafoeom, Borna Ćorić donio je odlučujući bod za Hrvatsku. Borna je izgubio prvi set, drugi se vratio odličnom igrom a kada je u trećem pao, podigla ga je ekipa s klupe predvođena Matom Pavićem i publika s tribina koja mu je skandirala i bodrila ga.

Pobjeda Hrvatske na Višnjiku se dugo slavila na kraju dugog teniskog vikenda i još duže nedjelje koju neće nikad zaboraviti ni Marin Čilić.

  Njemu je današnji meč bio je jedan od najgorih poraza. Platio je njegov reket kojeg je razbio ne bi li psihički ispunio prazninu, koju je, kazao je Čilić, osjećao tijekom meča.
Iako je hrvatska Davis reprezentacija izborila drugi finale u dvije godine, neće biti lako protiv Francuza, lanjskih osvajača Davis cupa. Ali uz „bingo Bornu" sve je moguće.

 U VIP loži završnicu polufinala Davis cupa dočekali su najuporniji, među ostalim Jakov Kitarović i Gordan Jandroković.