ZADAR- Nakon posjeta vojnoj bazi u Divuljama, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u subotu dolazi u Zadar kako bi se malo opustila u gledanju tenisa.

Vjerna navijačica svih hrvatskih reprezentacija bit će jedna od mnogih iz svijeta politike koja će se naći u VIP loži montiranog teniskog gledališta na Višnjiku. Dominaciju Hrvatske nad SAD reprezentacijom neće propustiti niti predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

On će u Zadru imati radnu nedjelju, prenijeli su iz gradskog protokola. Pa će se tako Jandroković, sastati s gradonačelnikom Brankom Dukićem i županom Božidarom Longinom a onda će svi zajedno obići terminal u Gaženici.

Župan Božidar Longin na otvaranje polufinala Davis cupa doveo i ministra Dražena Dražena Bošnjakovića. Ni zadarska rektorica Dijana Vican nije propustila biti među viđenima. Uz naravno lokalne političare. Na teniski meč iz Zagreba stigli su i sportski funkcioneri Janica Kostelić, predsjednik HOO Zlatko Mateša te glavni tajnik Josip Čop.
U subotu će VIP loža sigurno biti punija, dok je u nedjelju planiran prijem za tenisku svitu prvo kod gradonačelnika Branka Dukića a potom se ide kod župana Longina. Ipak su Amerikanci u Gradu, a Hrvati vode 2:0.