Prvi Šibenski sprint triatlon održan je u nedjelju 9. rujna u organizaciji Triatlon kluba Šibenik. Lokacija na kojoj se održao uistinu je jedinstven - plivalo se, bicikliralo i trčalo u Kanalu sv. Ante, odnosno na tamošnjoj šetnici, "u sjeni" tvrđave sv. Nikole
.
Kao prvi pobjednik 1. Šibenskog sprint triatlona ostat će upamćen Ivan Gobin iz TK-a Zadar, koji je slavio ispred Dalibora Vujevića iz TK Swibir i Srđana Latinovića iz TK-a Split.

Ukupno je nastupilo 120 natjecatelja, a osim sprint triatlona (750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikle, 5 kilometara trčanja), održan je i dječji akvaton (plivanje i trčanje) u dva uzrasta, kao i pet kilometarska trkačka utrka za građanstvo, koja je privukla više od 30 trkača.

Mini triatlonci iz Tk Zadar nastupili su na aquatlonu: u početnicima A - Zlatna Mareta Štulina i Jakov Bljaić, srebrni Karlo Pantalon i brončani Stipe Perić, četvrti Duje Marinović; u početnicima B - Zlatna Korina Perić i Luka Ivanović, srebrni Mila Rukavina i David Štulina, brončana Kata Ćurko; ml. Kadeti zlatni Eni Petroša i Luka Belić.

Već u subotu 15. rujna TK Zadar nastupa na Šoltanskom aquatlonu!