Prvu službenu konfereciju za medije danas je na Višnjiku održao izbornik američke Davis cup reprezentacije Jim Courier. I nazočnim hrvatskim i američkim novinarima otkrio veliku novost:

- S nama nije stigao Jack Sock. Ozlijedio se na finalu US Opena pa se nije mogao odazvati našem pozivu, rekao je Courier.

U finalu je Jack zajedno s Mikeom Bryanom potvrdio reputaciju najboljeg svjetskog para te glatko porazio protivnike 6:3 6:1. Nije se doimao ozlijeđenim...

- Bryan nam je nakon finala rekao za ozljedu, bio je s njim, znali smo da neće moći doći. Zato je s nama Ryan Harrison. Ozljede nisu nešto čemu se nadate, ali moramo uvijek biti spremni za promjene u pojedinim trenucima, rekao je Courier. Zadovoljan je uvjetima u Zadru, a na tradiciju i skor Hrvatske od 4:0 u pobjedama gleda kao na prošlost koja je iza njih.

- Borit ćemo se od prve do zadnje loptice, nadamo se osvajanju Davis cupa.

Hrvatski izbornik Željko Krajan priznaje kako je drugo odustajanje, nakon najboljeg igrača SAD-a Johna Isnera, svakako nešto što nam "ide na mlin", iako se ne smije misliti da ćemo Amerikance lako dobiti.

- S jedne strane nema najboljih, s druge strane puno je nepoznanica, ne znamo dobro te igrače. Mi gledamo sebe, naš "dream team" kojem se na ovom okupljanju priključio i Mate Pavić. Ovo je sigurno najjača postava koju sam vodio, ne bojimo se nikoga, rekao je Krajan.

Jedini nedostatak je malo vremena za trening i privikavanje na mekanu podlogu nakon US Opena. No, kako nama, tako i njima, a naši su igrači barem u djetinjstvu, za razliku od Amerikanaca, navikli igrati na Zemlji.

Poslijepodnevni trening hrvatske reprezentacije koji počinje u 17.30 sati otvoren je za javnost. Od 19 sati organizira se Kid`s day, a sutra će se na Forumu u 11.30 održati javno izvlačenje parova.