U nedjelju na velikom travnatom igralištu ŠC Višnjik održati će se službeni Kup Hrvatske u softballu za žene.

Softball je umanjena verzija baseballa, osnovne razlike su u dimenziji lopte i igrališta, ostalo je uglavnom isto. Razlike su poput onih između malog i velikog nogometa. I baseball i softball su olimpijski sportovi. Za one koji nisu upoznati s pravilima, zapravo je prilično jednostavno. Ekipa u napadu ima za cilj udariti loptu metalnom palicom čim dalje u teren, kako bi optrčali krug označen bazama. Obrambena ekipa se pak trudi čim prije uhvatiti loptu i njome taknuti trkača kako bi ga izbacili prije nego optrči cijeli krug. Ostale detalje najbolje da uočite sami, na utakmici.

Softball klub Donat djeluje već dvije godine, radi na okupljanju muških i ženskih članova. Muška ekipa već je nastupala na službenom Kupu prošle i ove godine, a ženskoj ekipi ovo je prvi službeni nastup, nakon niza pripremnih prijateljskih utakmica.

Ove godine na Kupu u organizaciji Hrvatskog softball saveza će nastupiti četiri ekipe.

Raspored utakmica je slijedeći:

10.00 h: Novi Zagreb Lady Pirates - Donat Zadar,
12.00 h: Špansko - Princ,
14.00 h: za 3. mjesto,
16.00 h. finale Kupa Hrvatske za žene!

- Pozivamo vas da dođete i podržite svoju zadarsku softball ekipu te naučite nešto o ovom sportu koji se sve brže razvija. Ako vam se svidi javite nam se i pridružite se!, poručuju iz Softball kluba Donat.