- Moj stil igre zna varirati. Svjestan sam uloge koju pojedinac ima u sustavu i priviknut sam na europski stil igre, no kao najveće snage bih naglasio šut, prvenstveno catch and shoot, i obranu koju sam u stanju odigrati. Prošle sam godine slomio šaku igrajući u Italij Počeo sam dobro, ali onda se dogodila ozljeda od koje se nisam na vrijeme oporavio. Na koncu sam u svibnju završio u Venezueli, rekao je Mario Little, novopridošli Amerikanac u KK Zadar u svom intervjuu portalu Basketball.hr.

Rođen je krajem osamdesetih u Chicagu te je još uvijek bio dijete kada je parketima harao Michael Jordan. Nije imao priliku gledati ga uživo u Bullsima, ali je dvaput igrao protiv njega.

- Nisam ga imao priliku gledati u naponu snage, ali otprilike dvije godine nakon što je završio karijeru u Wizadrsima imao sam priliku otići kod njega doma i dva dana zaredom igrati - otkriva 30-godišnji krilni igrač kojemu je to bilo nezaboravno iskustvo.

Iako kaže da je kompletan igrač, Little kao svoju najveću snagu naglašava šut.

- Svugdje gdje sam igrao bio sam nesebičan i igrao kvalitetnu obranu, ali što se tiče napada prošle sezone nisam bio dobar. U prosjeku sam imao devet poena, što nije dovoljno dobro. Sustav mi nije odgovarao te sam došao u Zadar koji me tražio još prošle godine. Spreman sam pokazati što znam. I pobjeđivati.

Iako je u Hrvatskoj tek nekoliko dana, Little je već našao omiljeno jelo.

- Hrana je bila zaista izvrsna. Pojeo sam paštašutu koju mi je moj Wolf preporučio - otkrilo je novo pojačanje dalmatinskog kluba. Wolf je, naravno, Domagoj Vuković koji je zadužen da privikavanje iskusnog Amerikanca na novu sredinu što bezbolnije prođe.
Na prvi pogled dosta ekstrovertiran, pun tetovaža od kojih svaka ima posebno značenja, Little za sebe kaže da je prilično miran lik. Košarka je na prvom mjestu, a onda dolazi sve ostalo. A i nije više mlad kao nekad...

- Nemam ni ženu ni dijete. Po tom sam pitanju velika iznimka. Nemam ni curu - priznaje Little i šalje poruku svim Zadrankama - treba mi cura! Možda mi pomogne da se brže prilagodim i da imam s kim pričati.