Napadač hrvatske nogometne reprezentacije, Zadranin Ivan Santini, nije bio dio reprezentacije koja je prije mjesec i pol dana u Rusiji osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, no za susrete protiv Portugala i Španjolske pozvan je nakon što se oprostio Mario Mandžukić, a ranije reprezentaciju napustio i Nikola Kalinić. Na jučerašnjem druženju s novinarima u Portugalu istaknuo je kako je poput ostalih novih igrača u momčadi motiviran za utakmicu protiv Portugala.

- Nema se što čekati, još vlada euforija od Svjetskog prvenstva i svi smo željni igrati u hrvatskom dresu. Iza nas je težak vikend pa smo odradili jedan lakši uvodni trening prvog dana okupljanja. Mi novi igrači nemamo se od čega opuštati, silno smo motivirani, želimo pokazati da smo zasluženo pozvani i tu smo da damo sve od sebe. Mandžukića će teško bilo tko naslijediti, a ja ću dati sve od sebe, rekao je 29-godišnji Santini na konferenciji za medije u Portugalu.

Santini je prošle godine već upisao dva nastupa za reprezentaciju no još uvijek čeka na prvi pogodak.

- Liga nacija je odlična stvar, puno bolja od prijateljskih utakmica, a igrat ćemo protiv dobrih momčadi. Bit će to atraktivnije i za navijače. Portugal je pak tehnički dobar, očekujem da će igrati otvoreno. Dobra su momčad i nikome nije lako protiv njih, rekao je dodavši da je uzbuđeno ljetos pratio nastup sadašnjih suigrača.

- U Belgiji su u finalu svjetskog prvenstva također navijali za nas, pogotovo nakon što su nadigrali Francuze u polufinalu, a izgubili. I kod njih je bila euforija zbog bronce, ali ne kao u Hrvatskoj. Gledati finale bio je najljepši osjećaj u mom životu. Bilo je ludo vidjeti toliko razdraganih hrvatskih navijača.

Smatra da je bitno što će i sada s njima biti kapetan Luka Modrić, proglašen najboljim igračem prvenstva i Europe.

- O značaju Modrića ne treba ni pričati, nama mnogo znači što je uopće u istom autobusu s nama. Ima motiva, želje i gladi nakon svega što je osvojio, velika je inspiracija svima koji dolaze, rekao je Santini.