Ono što je u košarci derbi Zadra i Cibone, to je u nogometu uvijek bio susret nogometaša Zadra i Šibenika. Bez obzira u kojem rangu igrali, a tu je u ovih nekoliko godina bilo dosta "šetnje", nogometaši su uvijek davali sve od sebe, a navijači u velikom broju dolazili na utakmice. Vatrenoj atmosferi nadaju se i na Stanovima, gdje će Zadrani sutra, s početkom 19 sati, dočekati Šibenčane u 2. kolu Druge HNL.

- Šibenik je naš najveći rival, igramo derbi u kojemu je cilj uvijek jedan - pobjeda. Motiv je velik, dokazati se svojim navijačima, sprati gorak okus nakon poraza u prvom kolu i osvojiti tri velika boda, najavio je jutros na konferenciji za medije Kristijan Jurić, domaći igrač koji se nakon izleta u Lokomotivu i Lučko prošle godine vratio u rodni grad.

Trener Krešimir Sunara momčad je preuzeo u kasnom dijelu priprema pa mu svaki dan i utakmica više puno znači u upoznavanju mogućnosti svoje momčadi. Utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca pokazala je neke mane, poput slabije realizacije, ali ga i učvrstila u stavu kako se sa svakim u ovoj ligi mogu nositi.

- Nakon tri tjedna sa zadovoljstvom mogu reći da dečki dobro rade, sve smo bliži nekim idejama koje bi nam u perspektivi trebale donijeti dobre rezultate. Mi radimo i na većoj efikasnosti, ali nam je fokus prije svega na igri, koja potom donosi prilike i u konačnici rezultat. Bolja igra je ono čemu najviše težimo, kaže Sunara.

Što se tiče Šibenika, čiju je utakmicu protiv Osijeka II na otvaranju sezone gledao, vidi se da je to momčad koja po kvaliteti svojih igrača ide u sam vrh Druge lige.

- Protiv Osijeka nisu odigrali posebnu utakmicu, čekali su da ju riješi neki od njihovih pojedinaca, Kukec, Prince, Maleš...Gubili su 2:0 ali su se izvukli golovima iz prekida. Dobro ćemo se pripremiti, vjerujem u pobjedu iako protivnike, pogotovo u derbijima, uvijek treba respektirati, rekao je Sunara, zaključivši:

- Kada dođu, dočekat ćemo ih čvrstom rukom, a kad izađu na teren vidjet će što to znači kada igrači brane boje Zadra.

Blagajna se otvara u 18.15 sati, 45 minuta prije utakmice. Cijena ulaznice je 25 kuna.