Početak nove školske godine obilježava i uključivanje djece u sportske klubove. Univerzalna sportska škola START i ove godine nudi bogat i zanimljiv sadržaj za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Sportska škola počinje sa radom 3. rujna, treninzi se održavaju tri puta tjedno u popodnevnim terminima. Kroz tjedan treninzi se provode u dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II. na Poluotoku ( blizu crkve Sv. Stošije ). Subota je namjenjena za opuštanje od svakodnevnice i odlazak na školu atletike ili plivanja na ŠRC Višnjik. Cilj sportske škole je potaknuti kvalitetnu socijalizaciju i upoznati djecu sa širokom bazom sportova.

Program Univerzalne sportske škole podjeljen je na dobne skupine :

LIMAČI LIMAČICE (5 i 6 god.) - Univerzalni program sa naglaskom na zabavne igre koje razvijaju motoričke, funkcionalne, kognitivne sposobnosti i zdravstveni status djeteta.

I. RAZRED (7 god.) - Univerzalni program sa naglaskom na usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata individualnih i ekipnih sportova.

II. RAZRED (8 god.) - Univerzalni program sa dominantnim usavršavanjem elemenata ekipnih sportova.

III. i IV. RAZRED (9 i 10 god.) - Pohađanje sekcija koje Usš START nudi u svom programu te županijska, regionalna i državna natjecanja.

a) ATLETSKI KLUB START (8 - 14 god.) - sport u koji se djeca zainteresirana za individualne sportove lako zaljube i zainteresiraju. Treninzi se provode na ŠC Višnjik.

b) RUKOMETNI KLUB START (8 - 14 god.) - novost od ove godine je formiranje ženske rukometne ekipe.

Postanite i vi dio naše sportske škole te kroz igru i zabavu naučite osnove mnogih sportova. Veselimo se novim druženjima.

U planu i programu Univerzalne sporske škole nalazi se dosta sportova i aktivnosti te zbog toga naši sportaši obilaze zanimljive lokacije na kojima provodimo treninge. Škola plivanja, klizanja, rolanja, planinarenja, skijanja i tenisa neke su od zanimljivih aktivnosti s kojima se mali sportaši upoznaju tijekom godine.

Prijave i informacije: Voditelji škole - Jurica Vuleta 098/935 2793 i Ivan Mijolović 091/738 3175, Web stranica: www.ak-start.hr.