Juniori Zadra osvojili su 14. izdanje Međunarodnog memorijalnog juniorskog košarkaškog turnira „Tomislav Knežević", piše Basketball.hr.

U zadarskim Jazinama protekla dva dana okupili su se mladi košarkaši Zadra, Sonik Puntamike, Petrol Olimpije i talijanskog Lissonea i zaigrali u sjećanje na tragično preminulog košarkaša Zadra.

Prvog su dana odigrane četiri utakmice u kojima su mladići hrvatskog abaligaša imali stopostotan učinak. Prvo su zahvaljujući vrlo dobroj partiji Jure Planinića rezultatom 70-61 svladali goste iz Ljubljani, da bi potom uvjerljivo nadvisili i sugrađane s Puntamike, a danas su bili bolji i od mladića iz Lissonea 98-51.

Drugo je mjesto s dvije pobjede i jednim porazom zauzela momčad Petrol Olimpije, broncu su osvojili mladi košarkaši Sonik Puntamike, dok je posljednje plasirana bila ekipa Lissonea.

Za najboljeg igrača turnira koji se održava u zajedničkoj organizaciji KK Zadar i Košarkaškog saveza Zadarske županije izabran je mladi hrvatski reprezentativac Jure Planinić.

SVI REZULTATI:

I. kolo:

KK Zadar - KK Petrol Olimpija 70-61

KK Sonik Puntamika - BC Lissione 44-42

II. kolo:

KK Zadar - KK Sonik Puntamika 84-46

KK Petrol Olimpija - BC Lissone 87-42

III. kolo:

KK Zadar - BC Lissone 98-51

KK Sonik Puntamika - KK Petrol Olimpija 29-95.