Ovog vikenda završen je 5. Streetball Mornarica, turnir u basketu 3x3. Kao i svake godine, turnir raste i diže se na višu razinu, što po pitanju same organizacije, nagradama, broju ekipa, te njegovoj jačini.

Prva tri dana turnira odigravale su se skupine turnira. Na turnir se prijavilo 22 ekipe, dok je njih 20 pristupilo. Bili su podijeljeni u 6 skupina, četiri skupine po 3 i dvije po 4 ekipe. Njih 16 izborilo je osminu finala, dok su u finalni dan pristupili 4 najjače ekipe, JDK, Iskusni dabrovi, Smiljevac united i Grintavi.

Pobjednik 5. Streetball Mornarica treći put zaredom je ekipa Iskusnih Dabrova, koja je u finalu porazila velikog rivala ekipu JDK, rezultatom 43:37. U utakmici za treće mjesto, nagradu je uzela ekipa Smiljevac United pobijedivši ekipu Grintavih, rezultatom 43:15.

Na početku finalnog dana, snage su odmjerili dvije U13 ekipe, koje su odigrale finale na dvije pobjede (do 22), gdje je sa 2:0 u seriji slavila ekipa Kampo Kaštela. Pehare I medalje su im uručili bivši i sadašnji igrači Zadra, Ivan Vraneš i Kristijan Krajina.
U nikad zanimljivijem Natjecanju u tricama, pobjedu je odnio 13-godišnji Luka Anzulović, koji je u prvom krugu pogodio 2/3 trice, dok u drugom stopostotnih 6/6 !

Osim samog natjecanja, valjda istaknuti kako su organizatori - članovi DSR "Evala" postavili kutiju za donacije, gdje se moglo donirati za obnovu ili kupovinu novog koša koji im je prijeko potreban. Također poručuju da su na dobrom putu da ostvare svoj cilj, a ukupna zarada će se znati kada se podmire svi troškovi organizacije turnira. Također, mogla se kupiti i službena majica turnira bez fiksne cijene, već je svatko dobrovoljno donirao u kutiju za donacije prema svojim mogućnostima.

Mornarica je svaki dan bila popunjena do kraja, dok je za zadnja dva dana, možda bila potrebna i montažna tribina da bi svi prisutni imali svoje mjesto.

Mornarica je opravdala turnir "najjačeg" , što po broju ekipa, po kvaliteti basketa te samoj posjećenosti, ali i po organizaciji, što je naravno i najbitnije, sve je prošlo bez ikakvih incidenata.