Svečani doček zlatnih jedriličara Šime i Mihovila Fantele, koji su se u danskom Aarhusu u nedjelju okitili naslovom svjetskih prvaka, priredit će se večeras na Narodnom trgu u 20.30 sati.

"Zadarska braća jedriličari Šime i Mihovil Fantela vratili su se u svoj rodni grad nakon osvojenog zlatnog odličja u klasi 49er na Svjetskom prvenstvu olimpijskih klasa u danskom Aarhusu. Taj veličanstveni sportski uspjeh ponovno je, nakon brojnih europskih i svjetskih te olimpijskih odličja, proslavio zadarsko i hrvatsko jedrenje i sport uopće.

Pozivamo sve Zadranke, Zadrane, goste i posebno sve zadarske sportaše i ljubitelje jedrenja na Narodni trg, danas, u ponedjeljak, 13. kolovoza, u 20.30 sati, kako bi zajedno sa svjetskim prvacima podijelili radost i ponos. Obitelj Fantela navikla je Zadrane na najviša sportska dostignuća, proslavila naš Zadar, a mi im s ponosom u srcu možemo još jednom iskreno čestitati i zahvaliti.

Povodom osvajanja Svjetskog prvenstva olimpijskih klasa u klasi 49er, zadarske jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu te njihov stručni tim primit će gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima", stoji u priopćenju iz Grada Zadra.