Krešimir Sunara novi je trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Rođen u Šibeniku 10. ožujka 1970., Sunara je djetinjstvo proveo u Kaštelima, a prošao je Hajdukovu nogometnu školu, gdje je bio od 10. do 21. godine. Kasnije je, između ostalih, igrao za GOŠK, Šibenik, Dubravu, Osijek i Segestu, a pola godine proveo je i u NK Zadru i to one predratne 1990.

Nakon igračke karijere, s primarnom pozicijom u veznom redu, posvetio se trenerskom poslu. Vodio je Croatiju Sesvete, Trnje, HAŠK, Hrvatski Dragovoljac, Solin, Maksimir, Dugopolje, Šibenik, Vrapče i Dubravu Tim Kabel, s kojom je ove godine bio najbolji u drugom dijelu sezone i završio na trećem mjestu 3. HNL Zapad.

- Nakon prekida suradnje s bivšim trenerom, odlučili smo se za Krešimira Sunaru, trenera koji ima iskustvo, poznaje ovdašnji mentalitet i prema svim informacijama i preporukama koje smo dobili, radi se o ozbiljnom i dobrom stručnjaku. S njim ćemo sklopiti ugovor na godinu dana i sada je najvažnije da što prije krene na posao i da svi zajedno nastavimo u smjeru kojega smo zacrtali - kazao je Svetko Ćustić, direktor Kluba.

Sunara je prvi trening na Stanovima poveo večeras u 18:30, a o dolasku u NK Zadar kaže:

- Prije svega, zahvaljujem se ljudima u klubu na čelu s gospodinom Ćustićem na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici da radim u Zadru. Ovaj klub ima svoj imidž i rejting u hrvatskom nogometu i nadam se da ćemo u što skorije vrijeme vratiti Zadar na one staze na kojima zaslužuje biti.

Prva utakmica novog trenera očekuje već sutra u 18 sati, kada je na rasporedu pripremni dvoboj s Hajdukom II na Stanovima.

- Moramo se odmah primiti posla i što bolje pripremiti momčad za prvenstvo. Iako nisam došao prije početka priprema, vjerujem da je momčad u dobrom stanju i da nam to neće biti otegotna okolnost. Prionut ćemo na posao, kako bi igrači što prije pohvatali moje ideje i principe rada i vjerujem da zajedno možemo ostvariti dobar rezultat - kazao je novi trener Zadra.