ZADAR - Svjetsko prvenstvo u danskom Aarhusu približava se svojoj završnici u vrlo dramatičnim uvjetima prirode ali i sudaca.

Suci su odlučili da naš najsigurniji kandidat za olimpijsku normu Josip Olujić u Finnu, ostane bez nje. Prije toga su ga „zavrtili" zbog nečega što su oni vidjeli te mu tako oduzeli plasman koji bi ga doveo u TOP 10.

Odlukom sudaca prekinut je plov u kojem su Šime i Mihovil bili vodeći do zadnje krme u prvom plovu Zlatne skupine klase 49er. Oni su sudačkom odlukom ostali i bez plova u kojem su bili 7. Braća Fantela ostaju ukupno 11.

Jučer se čekao vjetar do 15 sati. Jedrilo se u nekim klasama sve dok suci nakon prekinutog plova klase 49er nisu domislili povući flotu s mora uoči kratke nevere.
U klasi 49erFX Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi uspjele su pokvariti svoj rezultat u dva održana plova ali ne i dostignuti cilj. Nakon devet jedrenja pale su na 25. mjesto Zlatne skupine.
Danas je dan kada su za dvije zadarske posade predviđena preostala finalna jedrenja. Što će dan donijeti, samo nebo zna.