ZADAR- Zadarski jedriličari danas su na Svjetskom prvenstvu u danskom Aarhusu imali dan za pamćenje.

Šime i Mihovil Fantela ostvarili su prvu pobjedu u klase 49er na najvećem natjecanju u novoj im klasi. Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi bile su druge u drugom plavu dana klase 49erFX.
U drugom plovu dana jedna i druga posada istodobno su napravile i najgori rezultat drugog dana natjecanja tijekom pet održanih plovova. Braća Fantela su zbog tehničke dekoncentracije drugi plov završili na 25. mjestu. Odbacivanjem tog rezultata, Šime i Mihovil uzdigli su se s 14. na izvanredno 6. mjesto.

- Odlično smo startali prvi plov, poveli smo po sredini plova i uspjeli zadržati prednost do cilja. U drugom plovu smo imali jednu tehničku grešku u manevru. Mihi je ispao konop iz ruke i to nas je puno koštalo. Morali smo izbjegavati druge posade, doslovno stati na mjestu. Tu nam je flota pobjegla i više ih nismo mogli uhvatiti. Ovo se sve normalno događa, ipak nam  nedostaje iskustva,  izjavio je Šime Fantela.

Enia i Mihaela u prvom današnjem plovu su bile 16. te su ukupno 23., sve bliže svom cilju - ulasku u Zlatnu skupinu. To će se određivati u ponedjeljak, kada se jedre tri posljednja kvalifikacijska plova.