Zadar s pripremama kreće 15. umjesto 8. kolovoza, najavljeno je na današnjoj presici u klupskim prostorijama. Logičan je to rasplet s obzirom da se na dio košarkaša ne može računati zbog reprezentativnih obveza (Lovre Bašić, Domagoj Vuković), da je od pojačanja samo jedan igrač (Petar Marić) na raspolaganju treneru, da je Amerikanac Mario Little tek dogovorio suradnju, te da struka još nije pronašla dvojicu igrača (stranaca) koji bi trebali biti nositelji igre u sljedećoj sezoni.

Uz spomenutog Marića, na Višnjiku je kao pojačanje danas predstavljen i - Šime Špralja. Prošlogodišnji kapetan zapravo je za samo jednu godinu produžio ugovor, a novom treneru Alešu Pipanu trebao bi biti važan oslonac u pojedinim segmentima igre, kako je to lani bilo kod Aramisa Naglića.

- Znam da više nisam mladić, no vjerujem da mogu pomoći momčadi. Drago mi je što će s nama, osim dobrog dijela lanjske ekipe, biti i Petar, s kojim sam zajedno igrao u Kvarneru. Lani smo bili prava klapa na terenu, vjerujem da ćemo i ove godine to ponoviti, rekao je Špralja.

30-godišnji debitant Marić morao je proći brojne terene prije nego je dobio priliku u rodnom gradu. S prošlogodišnjim učinkom Zaboku od 12,3 poena te tri asistencije i skoka po susretu, u nešto lakšoj konkurenciji nego će biti ove godine, jasno je da će i on biti u skupini igrača koja će se morati boriti za svaku sekundu na parketu

- Moj cilj je dati sve od sebe da momčad postigne najbolji rezultat. Čast mi je nositi Zadrov dres, nadam se da ću opravdati povjerenje struke i navijača, rekao je Marić.

Sportski direktor Branimir Longin potvrdio je kako traju pregovori oko još dva pojačanja, no s njima se neće žuriti, čak ni pod cijenu da propuste početak priprema. To će prema svemu sudeći biti Amerikanci, iako Longin ne isključuje da će biti Europljanin ili iz neke od ex-Yu zemalja.