Uzeti loptu u ruke i pokušati kontrolirati smjer kojim putuje kroz zrak: Dariju Šariću ovo se činilo prirodno još od najranijih dana. Majka bi mu dobacila loptu, a on ju nikad nije udario s nogom već bi ju uhvatio objema rukama i vraćao - sjećanje je kojim je Dario Šarić otvorio košarkašku kliniku za mlade održanu u srijedu 18. srpnja 2018. u košarkaškoj dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

Dario je na ovoj jednodnevnoj radionici s mladim košarkašima podijelio najranija sjećanja koja ga vežu uz košarku, ali i svoju priču o putovanju od prvih košarkaških koraka do NBA lige. Ispričao je što je najviše utjecalo na njegov napredak, spremno je odgovarao na pitanja o tome što ga motivira i inspirira, kako trenira, što jede i koliko mu u životu znači podrška obitelji.

„Stvarno mi je drago što mogu sudjelovati u ovakvim događajima i aktivno radim takve stvari za Philadelphiju s njihovom djecom. Klinika je ispunila sva moja očekivanja. Pokušao sam djeci izmamiti osmijeh na lice, pokušao sam im dati dobronamjeran savjet i usmjeriti ih u životu koliko god mogu u ovih nekoliko sati. Došao sam im pomoći sa savjetom kako da organiziraju i usklade školu i sportske obaveze. Današnja poruka svima njima bila bi da imaju vjere u sebe jer su posebni svatko na svoj način i mogu uspjeti u onom što žele. Netko je malo više talentiran, netko manje, ali svakako mogu uspjeti u svojim naumima.", komentirao je Dario nakon odrađene klinike.

Važnost ovakvih radionica komentirao je i kondicijski trener KK Zadar Jurica Šango Jurica Šango: „Ovo je inspirativno. Ne trebam govoriti koliko jedna ovakva situacija može pokrenuti mladog čovjeka, može mu pokazati da se može. Dario stvarno nije imalo lak put i naveo sam u panelu primjer kako je Dario sa 16 godina, osim što je bio natprosječno visok, bio sasvim prosječan u svojim sposobnostima. Mislim da su mnogi u tome prepoznali sebe i shvatili da puno toga mogu postići sa svojim radom."

Nakon panela, slijedilo je zagrijavanje i trening, a sve to da bi se vesela košarkaška ekipa na kraju okupila i pokušala pobijediti Darija u bacanju trica te primijenila naučeno u odmjeravanju vještina. Nakon završetka radionice, Dario je potpisao majice i dresove i fotografirao se s fanovima koji nisu skidali osmijeh s lica.