NOVO U utorak navečer Zadar dočekuje svoje Vatrene.

Program dočeka počinje u zadarskoj luci u uvali Jazine u 20 sati. Zadarski Vatreni do Foruma će doploviti jedrenjakom Branimir koji će se kretati uz gradski most, zatim duž Liburnske, Istarske i Obale kralja Petra Krešimira IV. Prigoda je to da svoje prve čestitke Vatrenima uputite upravo s obale cijelog Poluotoka.

Poseban poziv iz gradske uprave upućen je svima koji žele sudjelovati u morskom defileu sa svojim plovilima, da do 20 sati budu u akvatoriju između lukobrana (đige) i kupališta Marex, vodeći računa o uvjetima plovidbe i neposredne blizine lučkog područja.

Nakon što se reprezentativci iskrcaju na gatu Obale kralja Petra Krešimira IV, svečani program se nastavlja na Forumu od 21 sat.

Upozoravamo kako nije dozvoljeno snimanje dronovima na čitavom području odvijanja događaja radi angažmana zračnih snaga Hrvatske vojske te je zbog navedenog letačkog programa izričito zabranjeno korištenje bilo kakvih raketa i priotehničkih sredstava.

Od 18 sati nadalje bit će uspostavljena posebna regulacija prometa skicu koje možete pogledati u nastavku, a vrijedit će ovisno o prilikama na terenu sukladno odluci policijskih djelatnika PU Zadarske.

- U programu dočeka sudjelovat će svi koji se nađu na navedenoj ruti oko cijelog Poluotoka i na Forumu, pa je preporuka da dođu odjeveni u dresove Hrvatske i s hrvatskim zastavama, poručuju iz Grada Zadra.

Doček će biti i posebna prilika za naklon najboljem nogometašu Svjetskog prvenstva, Luki Modriću, koji je nakon dobivanja Zlatne lopte vjerojatno postao i najbolji hrvatski sportaš svih vremena.

Danijel Subašić na svom je Instagram profilu objavio fotografiju četvorice zadarskih nogometaša s medaljama i Zlatnom loptom, nazvanu "ZD Family", i u svega dva sata skupio više od 70 tisuća "lajkova". 

- Nemamo za čime žaliti, moramo se vratiti kućama ponosni, podignute glave i želimo slaviti s narodom. Drago mi je da smo ga uspjeli obradovati s obzirom da inače nema previše razloga za sreću. Proveselit ćemo se zajedno, nije mala stvar biti drugi na svijetu, poručio je 33-godišnji Zadranin.