Po završetku finalne utakmice između Francuske i Hrvatske u Moskvi (4:2), kapetan Vatrenih Luka Modrić primio je Zlatnu loptu, priznanje za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Veliko priznanje dobio je ispred Edena Hazarda iz Belgije i Antoinea Griezmanna iz Francuske, no Zadranin nije mogao suspregnuti suze zbog poraza. 

- Ponosni smo na to kako smo odigrali, ali i tužni jer smo izgubili. Neke nam se stvari nisu poklopile. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog nogometa, vjerojatno i sporta općenito, ali normalno je smo tužni nakon izgubljenog finala uz ovako dobro prezentiranu igru. Nije se lako stalno vraćati iz minusa, pokušavali smo i kod 4:1, no možemo otići uzdignute glave i nemamo si što zamjeriti. Ponekad ne pobijede bolje momčadi, poručio je Modrić. 

Osvajanje Zlatne lopte komentirao je i izbornik Zlatko Dalić: 

- Kad već nismo osvojili titulu svjetskog prvaka, drago nam je da je priznanje dobio Luka. Sasvim zasluženo, odigrao je strašan turnir, a to je pohvala cijeloj momčadi koja ga je iznjedrila. Odradio je lavovski dio posla i svaka mu čast na tome.

Za najboljeg je mladog igrača proglašen Kylian Mbappe iz Francuske, najbolji je vratar Thibaut Courtois iz Belgije, a prvi strijelac prvenstva je Harry Kane iz Engleske.