Četiri hrvatska reprezentativca nakon pobjede protiv Engleske, kojom su ispisali povijest i izborili plasman u finale Svjetskog prvenstva, drže hrvatsku zastavu s natpisom grada iz kojega dolaze: Zadar. Slika je to koja govori više od tisuću riječi.

- Malo je reći da osjećamo ponos i sreću, da nam je srce puno što se možemo cijelom svijetu pohvaliti da su to naši momci, zadarska dica, dica Nogometnog kluba Zadar. I što je najljepše - da se oni sami tako osjećaju. Dovoljno je pogledati njihove objave na društvenim mrežama i tu virtualnu komunikaciju sa svojim gradom i matičnim klubom. Hvala vam momci na ovom neopisivom osjećaju, na ovoj euforiji koja vlada našom zemljom, na ovim čarobnim trenucima koje ćemo pamtiti cijeli život i na načinu na koji se borite za hrvatski dres, poručili su iz Nogometnog kluba u objavi pod imenom "Hrvatsko čudo sa zadarskim potpisom". 

Evo što su zadarski nogometaši rekli o povijesnom rezultatu kojeg su ostvarili u Rusiji:

Luka Modrić

"Nevjerojatno je što ova momčad radi, kako igra, kako se bori i kako ne odustaje. Sve se poklopilo, čak i one stvari koje nas na prijašnjim turnirima nisu pratile. No, nije to slučajno, zaslužili smo sve što nam se događa, naporno smo radili dugo godina i sada nam se vraća. Mislim da još nismo ni svjesni što smo napravili. Bili smo toliko umorni i iscrpljeni da nismo mogli ni slaviti kao poslije Rusije, ali odmorit ćemo se za finale. U odličnoj smo formi, izdržali smo tri produžetka zaredom. Uspijemo li sada podići trofej, lako ćemo se dogovoriti za sve ostalo. Milijardu puta mi je kroz glavu prošla slika kako ga podižem. Ovo je sigurno najveći trenutak hrvatskog sporta već sada, ali imamo sve predispozicije za taj korak. Ostao bi nam sada žal da ga ne napravimo. Puni smo vjere, samopouzdanja, karaktera i bit će to velika borba u finalu.

Izvor: HNS

Danijel Subašić

"Došli smo u Rusiju vjerujući da možemo nešto napraviti. Hvala svima u stručnom stožeru koji su nas doveli u stanje da možemo ovako odigrati. Hvala zatim i navijačima, sve ovo dolazi iz pozitive i zajedništva. Neka Hrvatska slavi i uživa, mi se bacamo na glavu za njih. Čujem se redovito s francuskim igračima, a sada ćemo se vidjeti u finalu - to sam im rekao još u klubu. Vidjet ćemo kako će se to rasplesti. Protiv Engleske bili smo bolji suparnik, iako je malo zapinjalo u prvom poluvremenu. Svima kapa do poda, sada smo nadmašili generaciju 98. Ovo je san snova, teško je uopće zamisliti da ćemo igrati finale Svjetskog prvenstva. Sada mogu i umrijeti"

Šime Vrsaljko

"Oduvijek govorim da ova reprezentacija ima poseban karakter i uvijek se zna izvući iz negativnog rezultata. Treba se znati posložiti kada primite pogodak u prvim minutama, a mi smo nakon njega bili još bolji i ubacili u brzinu više. Dominirali smo fizički, taktički i tehnički. Svjesni smo da možemo. Iza nas su bile dvije teške utakmice, protiv Danske i Rusije, koje su bile možda i teže od ove protiv Engleske. Sada ćemo se naspavati, odmoriti i slijedi nam ono najslađe. Englezi su govorili da smo umorni i potrošeni, ali oni su na kraju tako izgledali. To je karakter, mi više volimo pričati na terenu. Oni su nas podcijenili, i to se uvijek tako vrati. Mi smo došli osvojiti SP, imamo tu moć jer svi radimo svoj posao. Kroz medije se provlačilo da neću moći igrati, ali uz pomoć naših liječnika i fizioterapeuta - kojima ovim putem zahvaljujem - osposobljen sam. To je bogatstvo ove reprezentacije. Pišemo povijest, ali ne želimo ni sada stati"

Izvor: HNS