ZADAR- Jedriličarke JK Uskok Enia Ninčević i Michaela de Micheli Vitturi plasirale su se u Zlatnu skupinu, dok su  Šime i Mihovil Fantela iz JK Krševan završili u Srebrenoj skupini Europskog prvenstva skiffa u poljskoj Gdynia.

Zadarske jedriličarke su očito u odličnoj formi jako su se dobro snašle na regatnom polju Baltika zahvaljujući iskustvu olimpijke Enie Ninčević. Nakon 8 plovova zauzimaju 14. mjesto u floti 49erFX. Iduća tri dana Enia i Michaela borit će se za ulazak u TOP 10 u društvu najbolje plasiranih posada.
Braća Fantela jučer su podbacili. Zaradili su drugu crnu zastava zbog preuranjenog starta  što ih je dovelo do najgoreg rezultata u novoj klasi 49er u kojoj su počeli jedriti prije nešto više od godinu dana. Lagan promjenjiv vjetra s unakrsnim valovima bili su uvjeti na ragatnom polju koji su doveli do puno ponavljanja ali i preuranjenih startova. Jedan su imali i zadarski jedriličari što im je donijelo maksimalan broje negativnih bodova i plasman na 41. mjestu. Ni u Srebrenoj skupini Fantelama neće biti laka konkurencija jer su skupa s njima ispali i neki od favorita za medalju.